участь у семінарі-практикумі для керівників та заступників керівників ЗПО Харківської області

участь у семінарі-практикумі для керівників та заступників керівників ЗПО Харківської області

15 лютого 2022 року Ольга Просіна, завідувачка кафедри філософії і освіти дорослих Центрального інституту післядипломної освіти Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України, кандидатка педагогічних наук, доцентка, взяла участь у семінарі-практикумі на тему «Формування креативного середовища та управління креативністю в закладі позашкільної освіти» у форматі Google Meet-конференції. Усього в заході взяли участь 80 осіб. 

Семінар-практикум проведено відповідно до плану роботи КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» на 2022 рік Центром інноваційного розвитку освіти спільно з кафедрою виховання та розвитку особистості КВНЗ «Харківська академія неперервної освіти» у межах інноваційного методичного кластера для керівників і заступників керівників закладів позашкільної освіти.

У своїй доповіді «Розвиток маркетингової компететності керівників закладів позашкільної освіти» Ольга Просіна відзначила, що одним із ефективних підходів до вирішення зазначеної проблеми в умовах сучасних викликів є маркетинговий підхід, що передбачає фокусування стратегії розвитку організації на запитах і потребах споживача; розроблення й реалізацію якісних освітніх послуг, затребуваних ринком; орієнтацію на скорочення сукупних витрат споживача; безперервність збирання та оброблення інформації про кон’юнктуру ринку освіти і праці; комплексність використання маркетингових інструментів у сфері освіти. Також у доповіді було охарактеризовано компоненти маркетингової компетентності керівників гуртків і фактори, що забезпечують реалізацію маркетингової компетентності та її вплив на діяльність закладів позашкільної освіти; показано значення креативного менеджменту для успішного проведення PR компанії закладу позашкільної освіти.

Матеріали методичного семінару для ознайомлення розміщено на сайті Академії, сторінці «Розділи сайта», підсторінці «Позашкілля Харківщини»: https://sites.google.com/view/pozashkillya