ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ ФІЛОСОФІЇ І ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ КАФЕДРИ ФІЛОСОФІЇ І ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

27 квітня 2021 року відбулось засідання кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО (онлайн на платформі ZOOM).

На порядку денному засідання кафедри розглядались питання:

1) Наукове обґрунтування ключових понять теми дослідження кафедри у рамках комплексної наукової теми ЦІПО «Трансформація професійного розвитку педагогічних і науково-педагогічних працівників в умовах відкритого університету післядипломної освіти». Обговорення структури (проф. Л. П. Пуховська, проф. Т. М. Сорочан, доц. О. В. Просіна та науково-педагогічні працівники кафедри)

2) Про стан представлення науково-методичних праць науково-педагогічних працівників кафедри в електронній бібліотеці НАПН України (доц. Я. Л. Швень).

3) Затвердження науково-(навчально)-методичних матеріалів.

На засіданні було 17 присутніх - науково-педагогічні працівники кафедри і аспіранти (О. О. Баглай, О. В. Білоножко, О. О. Байназарова - науковий керівник – проф. Т. М. Сорочан).

Під час обговорення порядку денного було представлено технічне завдання НДР та індивідуальні напрями наукової роботи (проф. Л. П. Пуховська). У межах обговорення питання НДР кафедри аспіранти поділилися своїм досвідом роботи в асинхронному та синхронному режимах у професійній діяльності, зазначили переваги та недоліки дистанційної освіти загалом та впровадження цифрових практик зокрема. На засіданні кафедри аспірантам було рекомендовано долучатися до теми НДР, а саме - запропоновано взяти участь у створенні тезаурусу до теми НДР. Ухвалили створення індивідуальних кейсів з теми НДР, а саме - анотацію і ключові слова.

Заслухано інформацію доц. Я. Л. Швень щодо представлення науково-методичних праць: публікації розміщуються систематично з 2008 року, наразі їхня кількість - 302 ресурси (з 782 загальних ресурсів ЦІПО); статистика завантажень за весь період становить понад 148 тис. завантажень; у 2021 році під нову НДР завантажено 6 ресурсів (завантажено понад 12 тис. ресурсів). Серед рейтингу авторів публікацій - доц. Т. С. Кравчинська (понад 45 тис. завантажень за весь період і понад 5 тис. завантажень за 2021 рік). Загалом серед наукових публікацій в ресурсі кафедри ФОД представлено і публікації аспірантів кафедри - Ю. А. Махновець, Н. А. Білоусова. Рекомендовано активізувати завантаження власних публікацій в е-бібліотеку аспірантам кафедри; створити відеоінструкцію для самостійного завантаження наукових публікацій в е-бібліотеку НАПН України і надіслати для ознайомлення і самостійної апробації (доц. Швень).