ВІДБУВСЯ ОСВІТНІЙ БРАНЧ

ВІДБУВСЯ ОСВІТНІЙ БРАНЧ

30 червня 2021 року відбувся освітній бранч "Офлайн VS Онлайн: коди доступу в позашкільній освіті" (платформа zoom і канал youtube кафедри філософії і освіти дорослиї). На заході взяли участь понад 200 осіб - теоретики і практики позашкільної освіти, педагогічні і науково-педагогічні працівники освіти дорослих.

Перепусткою на захід слугувала наявність філіжанки кави і фото з нею – для розміщення для знайомства на онлайн дошці: https://uk.padlet.com/prosinaolgav/psimy1yz69tq5cu6.

Організатори події – кафедра філософії і освіти дорослих ДЗВО “Університет менеджменту освіти”.

Мета події – нетворкінг для обміну досвідом, думками та ідеями в неформальному просторі щодо актуальних питань у позашкільній освіті, кодів доступу до офлайн і онлайн освітнього середовища.

Перша частина події була присвячена науково-методичному дискурсу з актуальних питань позашкільної освіти. Друга частина була проведена у форматі експірієнс платформи, де презентовано практичні кейси роботи закладів позашкільної освіти.

Відкриття події відбулось за участі Сорочан Тамари Михайлівни, доктора педагогічних наук, професора, директорки ЦІПО ДЗВО “Університет менеджменту освіти”. Модератором заходу виступила Ольга Володимирівна Просіна, к.п.н, доцент, завідувачка кафедри філософії і освіти дорослих ДЗВО “Університет менеджменту освіти”.

Доповіді і спікери першої частини науково-методичного дискурсу:

  1. Менеджмент 4.0: управління закладом позашкільної освіти в цифрову епоху: Ольга Просіна, к.п.н, доцент, завідувачка кафедри філософії і освіти дорослих ДЗВО “Університет менеджменту освіти”, засновниця ГО Толока.
  2. Твітер для професійного розвитку педагога: Любов Панченко, д.п.н, професор кафедри філософії і освіти дорослих ДЗВО “Університет менеджменту освіти”
  3. Презентація науково-методичного комплексу «Неленійні актуалітети трансформаційного управління закладами позашкільної освіти» - ОКейний ресурс для професійного розвитку суперпедагогів у системі неформальної та інформальної освіти: Ярослава Швень, к.псих.н, доцент, доцент кафедри філософії і освіти дорослих ДЗВО “Університет менеджменту освіти”, член Національної психологічної асоціації.
  4. Маркери виявлення та реагування на випадки домашнього насильства в умовах дистанційного навчання: Ольга Флярковська, к.психол.н.,начальниця відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту позашкільної освіти та виховної роботи ІМЗО.

Серед доповідей експірієнс-платформи – виступи, присвячені досвіду позашкіллю Київщини (Тамара Нестерук, в.о. обов’язки директора Комунального закладу Київської обласної ради “Центр творчості дітей та юнацтва Київщини”); партнерській взаємодії в позашкіллі: кластерний підхід (Юлія Посмітна, завідувачка Центру інноваційного розвитку освіти Харківської академії неперервної освіти); розвитку національно-патріотичних почуттів вихованців через гурткову роботу Центру дитячої  та юнацької творчості Залізничного району міста Львова (Любомир Войтович, директор Центру дитячої  та юнацької творчості Залізничного району міста Львова); Methodical exhibition: прискорення процесу трансформації перспективного педагогічного досвіду в широку педагогічну практику (Галина Прокопик, консультантка з питань позашкільної освіти КУ "Міський центр професійного розвитку педагогічних працівників" Чернівецької міської ради); освітньому простору «Молодої гвардії»: проблеми та перспективи (Наталія Щубелко, кандидат філософіських наук, доцент, завідувачка науково-методичного відділу «Молода гвардія»; дружній до родини громаді  (Олена Різник, керівниця Зразкового молодіжного театру "Взори",керівник гуртка, методист, заступниця директора Центру дитячої та юнацької творчості Бережанської міської ради).

Дякуємо всім мотиваційним і натхненним освітянам, що приєднались до спільного створення креативного цифрового простору для професійного взаємозбагачення в умовах формальної і неформальної освіти!

Відео заходу розміщено за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=-9xOrED1ctk&ab_channel=FODUMONAPN