ВИЙШЛА В СВІТ КОЛЕКТИВНА ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКА МОНОГРАФІЯ «ДОРОГИ ТА БЕЗДОРІЖЖЯ ОСВІТИ В ПЕРІОД ПАНДЕМІЇ СOVID-19»

ВИЙШЛА В СВІТ КОЛЕКТИВНА ПОЛЬСЬКО-УКРАЇНСЬКА МОНОГРАФІЯ «ДОРОГИ ТА БЕЗДОРІЖЖЯ ОСВІТИ В ПЕРІОД ПАНДЕМІЇ СOVID-19»

Колективна польсько-українська монографія «Дороги та бездоріжжя освіти в період пандемії СOVID-19» була надрукована за результатами роботи IX Польсько-українського/українсько-польського наукового форуму «Дороги і бездоріжжя освіти в умовах пандемії COVID-19» в м. Люблін (Республіка Польща), що відбувся в травні 2022 року.

Організатором форуму виступив Факультет педагогіки та психології Інституту педагогіки Університету Марії Кюрі-Складовської в Любліні спільно з Національною академією педагогічних наук України. У колективній монографії «Дороги та бездоріжжя освіти в період пандемії Сovid-19» за редакцією Ришарда Бери, Станіслава Бири та Неллі Ничкалосеред 39 статей науковців із різних академічних центрів Польщі та України опубліковано наукові доробки науково-педагогічних працівників ДЗВО «Університет менеджменту освіти» доктора філософії Миколи Кириченка, професора Наталії Муранової,професора Вікторії Сидоренко, доцена Тетяни Бурлаєнко,доцента Оксани Дубініної.

Наукові статті вчених Університету в монографії присвячені обговоренню найактуальніших теоретичних і практичних проблем сучасної освіти, актуальність яких привертає значну увагу науковців і педагогів-практиків не лише з Польщі та України, а й з різних країн Європейського Союзу, зокрема: правові та організаційні основи освіти в умовах пандемії; функціонування шкіл та університетів у період карантину; проблеми опіки та супроводу дитини в період дистанційного навчання; можливості та бар’єри навчання дорослих в онлайн середовищі; досвід та висновки онлайн навчання; підготовка та робота педагогів у системі дистанційного навчання; збої в процесах соціалізації дітей і підлітків за відсутності контактів з однолітками; проведення досліджень в умовах пандемії тощо.

Вектор, зазначеної вище, наукової співпраці надає можливість науковцям різних країн обмінятися наробками, інноваціями, ідеями; а також є прекрасною нагодою для започаткування та продовження співпраці серед науковців та освітян в аспекті наукового спілкування й отримання незабутніх позитивних наукових вражень.

Дякуємо нашим Партнерам з Республіки Польща та Національній академії педагогічних наук України за можливість спільної наукової співпраці!