НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ-ПРЕЗЕНТАЦІЇ «ЦИФРОВІ СЕРВІСИ ДЛЯ ОСВІТИ УКРАЇНИ»

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ-ПРЕЗЕНТАЦІЇ «ЦИФРОВІ СЕРВІСИ ДЛЯ ОСВІТИ УКРАЇНИ»

07 грудня 2022 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у вебінарі-презентації ресурсу «Цифрові сервіси для освіти України». Ресурс створений Міністерством освіти і науки України спільно з ДНУ «Інститут освітньої аналітики» у співпраці з компанією SoftServe, за підтримки проєкту «Tech To The Rescue» та краудсорсингової ініціативи OPEN/TECH.

Мета ресурсу: забезпечувати оперативне інформування заклади освіти України про всі наявні для них можливості безкоштовного доступу до навчальних платформ і сервісів.

Захід проводився з метою інформування про можливості безоплатного використання платформи «Цифрові сервіси для освіти України», за допомогою якої заклади освіти можуть організовувати і проводити якісний освітній процес в умовах дистанційного, змішаного навчання, дізнатися про безкоштовні онлайн-сервіси та успішно опановувати онлайн-курси з різних напрямів. Ресурс містить актуальну інформацію про такі сервіси, як: Coursera, Udemy, edX, Labster, Zoom, Google Workspace.

Особлива увага учасників була приділена платформі Labster, яка надає безкоштовний доступ до своїх інтерактивних курсів для всіх закладів освіти України. Доступ до цієї платформи надає можливість навчатися здобувачам освіти, використовуючи визнані у світі віртуальні наукові симуляції. Викладачі можуть скористатися даною платформою для організації лабораторних робіт під час викладання фізики, хімії, біології тощо.

Платформа «Цифрові сервіси для освіти України» буде цікава як викладачам, так і студентам. Надає унікальну можливість скористатися можливість безкоштовно отримати доступ до платного контенту та платних сертифікатів.  

Науково-педагогічні працівники БІНПО вдячні організаторам заходу за корисну та актуальну інформацію.