ОРГАНІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ У БІНПО В ПЕРІОД ВОЄННОГО СТАНУ

З 06 червня по 09 червня 2023 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України за різними моделями і формами підвищення кваліфікації пройшли 206 педагогічних працівників закладів професійної освіти з Харківської, Чернігівської та Черкаської областей.

Завершили організаційно-настановчий етап на курсах підвищення кваліфікації 58 слухачів (2 навчальні групи) за категоріями: «Викладачі професійно-теоретичної підготовки закладів професійної (професійно-технічної) освіти» (15 осіб), «Майстри виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти» (43 особи), із 21 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Харківської області.

Слухачі курсів підвищення кваліфікації пройшли «Вхідну анкету слухачів курсів підвищення кваліфікації», що має за мету з’ясувати очікування замовників (споживачів) та визначити рівень якості надання освітніх послуг на курсах підвищення кваліфікації фахівців у галузі П(ПТ)О. Онлайн-опитування здійснювалося за такими критеріями: якість змістового наповнення курсів підвищення кваліфікації, якість організації освітнього процесу на курсах, якість результатів підвищення кваліфікації, якість психологічного комфорту під час проходження курсів підвищення кваліфікації; навички Soft skills (неспеціалізовані, надпрофесійні, наскрізні), які важливі для якісного виконання професійних завдань і не пов’язані з конкретною професійною сферою та яких слухач хоче набути на курсах ПК; проблеми, які виникають під час підвищення кваліфікації за дистанційною формою навчання; форми проведення занять, найбільш оптимальні для організації навчання на курсах підвищення кваліфікації.

Завершили підсумково-рефлексійний етап на курсах підвищення кваліфікації 148 слухачів (5 навчальних груп) за категоріями: «Викладачі професійно-теоретичної підготовки закладів професійної (професійно-технічної)» освіти (38 осіб), «Майстри виробничого навчання закладів професійної (професійно-технічної) освіти» (110 осіб)із 28 закладів професійної (професійно-технічної) освіти Чернігівської та Черкаської областей.

Слухачі курсів підвищення кваліфікації ІІІ (підсумково-рефлексійного) етапу пройшли «Вихідну анкету слухачів курсів підвищення кваліфікації», що має за мету врахувати побажання та зауваги замовників (споживачів) та проаналізувати рівень якості надання освітніх послуг на курсах підвищення кваліфікації фахівців у галузі П(ПТ)О.

Онлайн відбувся захист випускних робіт. Членами комісії були 4 професори: Вікторія Сидоренко, Олександр Самойленко, Володимир Мандрагеля, Юлія Герасименко; 6 доцентів: Ірина Кучерак, Андрій Єрмоленко, Юрій Нечипоренко, Олег Фурс, Світлана Швидка, Оксана Маслова; 3 старші викладачі: Вікторія Баркар, Андрій Геревенко, Світлана Шевчук; 2 викладачі: Анна Кривобок, В’ячеслав Чертов.

Освітній процес у БІНПО організовано за допомогою хмарного сервісу Microsoft Teams платформи Office 365 відповідно до плану-графіка підвищення кваліфікації педагогічних працівників ЗПО та затверджених розкладів занять навчальних груп.

8 червня 2023 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти відбулась онлайн-зустріч  Консалтингового центру БІНПО «Новітні педагогічні і виробничі технології» з педагогами професійно-технічної освіти Харківської області.

Бажаємо нашим слухачам плідного цікавого та корисного навчання, а також запрошуємо до участі в заходах міжкурсового періоду!

Тримаємо наш переможний освітянський стрій!