ВСЕСВІТНІЙ ВЕБІНАР ЩОДО КОНКУРСІВ ТА НОВАЦІЙ ПРОГРАМИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ЕРАЗМУС + НА 2023 РІК

ВСЕСВІТНІЙ ВЕБІНАР ЩОДО КОНКУРСІВ ТА НОВАЦІЙ ПРОГРАМИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ЕРАЗМУС + НА 2023 РІК

З 07 по 10 листопада 2022 року Європейською комісією Європейського Союзу було організовано Всесвітній вебінар Еразмус+, присвячений відкриттю конкурсів на 2023 рік. Вебінар транслювався в реальному часі з головного офісу Європейського агентства з питань освіти та культури (Бельгія, Брюссель) та став наймасштабнішим за кількістю учасників із країн Європи, Азії, Африки та Латинської Америки.

Представники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України  ‑ проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова,директор Центру міжнародного співробітництва та освіти Світлана Грицай та науково-педагогічні й педагогічні працівники взяли участь у засіданнях сесій та дискусій з питань академічного обміну здобувачами вищої освіти, науково-педагогічними працівниками та співробітниками; проєктів співпраці у сфері вищої освіти, професійно-технічної освіти, навчання і спорту; віртуального обміну; мобільності для дослідників.

Під час засідань менеджери Виконавчої агенції Європейського агентства з питань освіти та культури PavolKrempasky, GerardBros, ClaudiaMondino, ReginaK. Mourtou з Бельгії, Іспанії, Італії та Франції представили напрями діяльності програм Еразмус+ та інформували про відкриття конкурсів за проєктами спільних магістерських програм Еразмус Мундус; викладання та дослідження за програмою Жан Моне («Кафедра», «Модулі», «Центри досконалості», програмою «Дії Марії Склодовської-Кюрі» для підготовки аспірантів, докторантів, а також нових програм у сфері вищої, професійно-технічної освіти; віртуальний обмін.

Конкурси спрямований на досягнення наступних цілей:

  • можливості проведення сучасних досліджень та отримання нових навичок, які розширюватимуть кар’єрні можливості;
  • перетворення ідей в продукти та послуги;
  • розширення можливостей взаємодії та комунікацій з закордонними колегами;
  • розширення співпраці та трансферу знань між секторами;
  • посилення інтеграції навчальної та дослідницької діяльності;
  • посилення процесів інтернаціоналізації.

Ці конкурси також націлені на гарантування, що освіта, підготовка кадрів і молодіжна політика й надалі робитимуть внесок у забезпечення конкурентоспроможності, зайнятість і розвиток за рахунок більш успішної інтеграції на ринку праці і більшої мобільності, та у досягнення її нагальних цільових завдань у сфері освіти та працевлаштування.

Спікери Європейського агентства з питань освіти та культури під час годин «запитання-відповідь», які приходили наживо після кожної сесії, розповіли про процедуру участі в конкурсах на 2023 рік: хто може брати участь, як взяти участь, як писати заявку на проєкти та наголосили на тому, що для того, щоб виконати ці завдання, заявники повинні відповідати поставленим критеріям відбору та мати велике бажання до більш успішної інтеграції на ринку праці і більшої мобільності. Заявки на участь в конкурсі приймаються виключно електронним шляхом, через портал Європейської Комісії Funding & Tender Opportunities.

Чекаємо на відкриття нових конкурсів Програми ЄС Еразмус+ 2023 року та інформації про новації й підтримку України!