ВИКЛАДАЧІ ТА СТУДЕНТИ УМО ДОЛУЧИЛИСЯ ДО НАПИСАННЯ РАДІОДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ-2022

ВИКЛАДАЧІ ТА СТУДЕНТИ УМО ДОЛУЧИЛИСЯ ДО НАПИСАННЯ РАДІОДИКТАНТУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЄДНОСТІ-2022

09 листопада 2022 року викладачі та здобувачі вищої освіти Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України долучилися до написання ХХІІ Радіодиктанту національної єдності – 2022, який відбувся у День української писемності та мови.

Радіодиктант об’єднав адміністрацію інституту, науково-педагогічних, педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти, вступників, стейкхолдерів, слухачів у зручному для всіх учасників форматі.

Авторкою цьогорічного тексту є українська письменниця і режисерка, членкиня Українського ПЕНУ Ірина Цілик, а читала його народна артистка, Герой України Ада Роговцева. Написання Радіодиктанту-2022 було адаптовано до умов воєнного часу.

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності під назвою «Твій дім» ‑ загальнонаціональна акція. Він прозвучав по всій країні на хвилях Українського Радіо та Радіо Культура, наживо транслювався на телеканалах та діджитал-платформах Суспільного мовлення.

До найбільшого українського флешмобу приєдналися мільйони українців усього світу. Також у різних країнах світу для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном було облаштовано спеціальні студії щодо його написання.

В умовах жорстокої повномасштабної війни, українська мова є одним із символів нашої незламності, незалежності, гідності та свободи. Бережімо рідну мову, адже ми нескорені, вільні та незалежні!

Усе буде Україна!