ДНІ ЕРАЗМУС 2022 У ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ»

ДНІ ЕРАЗМУС 2022 У ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ»

З 13 по 15 жовтня 2022 року представники ДЗВО «УМО» проректор з навчально-наукової, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова, директор Центру міжнародного співробітництва та освіти Світлана Грицай, завідувач відділу наукової роботи Інна Отамась, завідувач кафедри психології та особистісного розвитку Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Вікторія Виноградова,а також інші науково-педагогічні працівники, співробітників Університету долучилися до проведення масштабного світового святкування 35-річчя Еразмус+. Європейськими Національними агентствами та офісами було організовано біля 5670 заходів в 67 країнах світу. Еразмус+ ‑ це програма Європейського Союзу, що підтримує проєкти співпраці, партнерство, заходи і мобільність у сфері освіти, професійної підготовки, молоді та спорту.

У рамках святкування програми ЄС Еразмус+ в Україні Національний Еразмус+ офіс України запросив заклади вищої освіти взяти участь у серії вебінарів: «Програма ЄС Еразмус+ 2021-2027 рр.: підтримка української освіти, молоді та спорту на час воєнного стану» (13 жовтня), «Еразмус+ ІнфоДень: Жан Моне для новачків» (14 жовтня), «Еразмус+ ІнфоДень: міжнародна академічна мобільність для новачків» (15 жовтня).

Ключовими спікерами виступили Світлана Шитікова, координатор Національного Еразмус+ офісу в Україні; Петро Крайнік, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні; Іванна Атаманчук, менеджер Національного Еразмус+ офісу в Україні.

Під час трансляції спікери представили пріоритети підтримки ЄС Україні на час війни. Додатково, представники українських закладів вищої освіти були проінформовані щодо результатів участі України в конкурсах Програми ЄС Еразмус+ на 2021-2022 р. Спікери також розповіли про нові конкурси Програми на 2021-2027 рр. Важливою частиною заходу була демонстрація оновленого сайту Національного Еразмус+ офісу в Україні та його нові можливості для новачків та досвідчених координаторів проєктів із пошуку інформації, партнерів, представлення власних новин тощо. 

На презентації напряму Жан Моне спікер зосередив увагу на вимоги до партнерства, розміри та умови фінансування піднапрямів Жан Моне (Модулі, Кафедри, Центри досконалості) тощо. Учасникам було надано рекомендації щодо перших кроків участі, пошуку партнерів, створенню аккаунту організації на порталі Funding and tender opportunities.

Спікери також представили покрокову інструкцію участі в конкурсах, пошуку конкурсної програми, подання заявки на участь у конкурсі Жан Моне, академічної мобільності для здобувачів вищої освіти, науково-педагогічних працівників та співробітників, а також її подальшого оцінювання експертами.

Наприкінці вебінарів всі представники українських університетів мали змогу взяти участь у сесії «Питання та відповіді», отримавши вичерпну інформацію та поспілкувавшись із колегами-новачками. Обговорення було насиченим і продуктивним, надихнувши учасників на тривалі дискусії і, як виявилось, подальшу співпрацю.

Еразмус Дні 2022 – це ще одна можливість дізнатись про історії успіхів, існуючий досвід та можливості, які чекають саме на всіх нас в межах Програми Європейського Союзу Еразмус+!