ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ УМО ТА ОБОЛОНСЬКОЮ РАЙОННОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ В МІСТІ КИЄВІ

ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ УМО ТА ОБОЛОНСЬКОЮ РАЙОННОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ В МІСТІ КИЄВІ

«Благодійництво в українській традиції посідає чинне місце. На сьогодні благодійний сектор в Україні практично сформований і справляє відчутний вплив на національну економіку та суспільні відносини.

Товариство Червоного Хреста України, створене понад 100 років тому назад ще за часів Української Народної Республіки, несе ідеали милосердя та доброчинності і посідає дедалі помітнішу роль в розбудові нашого суспільства», – зазначено  у преамбулі Меморандуму.

Меморандум передбачає об’єднання зусиль в проведенні спільних благодійних заходів, реалізації спільних проєктів, популяризації милосердя, гуманітарних принципів спрямованих на допомогу потребуючим.

Як відзначив ректор УМО Микола Кириченко,–«У теперішніх умовах благодійні ініціативи свідчать про духовну і патріотичну зрілість нашого суспільства. Спільна робота колективу Університету щодо інформаційної, організаційної, методичної та іншої підтримки українців, які потрапили в складні умови війни, приносить користь усім без винятку. Науково-педагогічні працівники УМО проявили себе дуже активно за останні місяці і я як ректор Університету буду всебічно підтримувати всі їх благодійні ініціативи».

Голова Оболонської районної організації Товариства Червоного Хреста України в місті Києві Алла Закревська відзначила, що фактично співпраця розпочалася вже з початку березня 2022 року, коли професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології УМО Ія Дегтярьова спільно з іншими волонтерами організовували роботу Центру гуманітарної допомоги. За вісім з половиною місяців роботи цього центру було надано соціальні послуги вже не одній тисячі внутрішньо переміщених осіб. Трішки згодом до волонтерської роботи від УМО долучилися Володимир Мороз, Ольга Петроє – завідувач і професор цієї кафедри. У зв’язку з цим кафедра визначена відповідальною за співпрацю УМО з Оболонською районною організацією Товариства Червоного Хреста України в місті Києві. У контексті подальших перспектив співпраці вона зосередила увагу на важливості навчальних і психологічно-консультаційних заходів для дітей, соціально вразливих верств населення та внутрішньо переміщених осіб, які мешкають в Оболонському районі, а для УМО – навчання працівників основам надання першої домедичної допомоги, організація проходження практики студентами, підтримка наукових досліджень.