ПРАЦІВНИКИ УМО ТА ГОЛОВА ОБОЛОНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОВ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ В МІСТІ КИЄВІ ВІДВІДАЛИ ГОСТОМЕЛЬСЬКИЙ ПРИТУЛОК ДЛЯ ТВАРИН

ПРАЦІВНИКИ УМО ТА ГОЛОВА ОБОЛОНСЬКОЇ РАЙОННОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОВ ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА УКРАЇНИ В МІСТІ КИЄВІ ВІДВІДАЛИ ГОСТОМЕЛЬСЬКИЙ ПРИТУЛОК ДЛЯ ТВАРИН

16 листопада 2022 року голова Оболонської районної організації ТОВ Червоного Хреста України в місті Києві Алла Закревська спільно з волонтерами цієї організації з Університетом менеджменту освіти – завідувачемкафедри публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Володимиром Морозом та професором цієї ж кафедри Ією Дегтярьовою відвідали Гостомельський притулок для тварин (https://www.gostomelshelter.com/) й відвезли для собачок і котиків корм.

Притулок був створений у 2000 році на місці занедбаного корівника. На сьогодні він є домівкою для більш ніж 700 собак та понад 100 котів. Як кажуть у притулку, ці тварини – це жертви людської байдужості, а часто і жорстокості. Створення притулку – приклад багаторічної самовідданої благодійності цілої родини, навіть поколінь родини: 22 роки тому його заснувала Ася Серпінська, яка нині є президенткою Асоціації зоозахисників України, а сьогодні притулком опікується її онука – Марія Вронська.Родина  свого часу навіть заклала власну квартиру, щоб своєчасно викупити приміщення для притулку. Нині кожен день для них сповнений турботою про чотирилапих: пошуком кормів і коштів на утримання притулку, лікуванням, пошуком господарів для тварин тощо. Навіть у період війни, в окупованому в Гостомелі, притулок не був покинутий, навпаки – захищав беззахисних тварин від голоду та смерті. Ця реальна життєва історія підтверджує, що герої поміж нас всюди.

У 2022 році було підписано меморандум між ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України та Оболонською районною організацією ТОВ Червоного Хреста України в місті Києві, а також багатосторонній меморандум про відновлення і розвиток Гостомельської територіальної громади. Саме така співпраця закладу вищої освіти з громадськими організаціями сприяє сьогодні підтримці та відродженню Гостомельської територіальної громади через прояви різних форм роботи.