НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА ВІРТУАЛЬНУ КНИЖКОВУ ПОЛИЦЮ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ: «ПАМ’ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО»

НАУКОВА БІБЛІОТЕКА БІНПО ПІДГОТУВАЛА ВІРТУАЛЬНУ КНИЖКОВУ ПОЛИЦЮ ДО ДНЯ ПАМ’ЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ: «ПАМ’ЯТАЄМО. ЄДНАЄМОСЯ. ПЕРЕМОЖЕМО»

26 листопада 2022 року Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2022 році пам’ятна дата припадає на 26 листопада.

Цього року ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни проти України. Росіяни знову застосовують проти українців геноцидні практики, переслідуючи ту саму мету, що й під час Голодомору – знищити українську ідентичність і націю. Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, наочно демонструють: щоби запобігти повторенню трагедій і злочинів минулого, наша пам’ять має бути живою і чесною, а в ставленні до тих, хто вчиняє злочини проти людства, не повинно бути подвійних підходів.

До Дня вшанування пам’яті жертв голодоморів наукова бібліотека БІНПО підготувала віртуальну книжкову полицю: «Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо» (режим доступу: http://surl.li/duzlf). На віртуальній книжковій полиці експоновані книги та брошури, що містять дані історичних досліджень, спогади і свідчення тих, хто у своїй пам’яті крізь роки проніс страждання та біль, спричинені тоталітарним режимом.