У БІНПО ПОПОВНЕНО БАНК КРАЩИХ ОСВІТНІХ ПРАКТИК

У БІНПО ПОПОВНЕНО БАНК КРАЩИХ ОСВІТНІХ ПРАКТИК

У Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України для організації освітнього процесу, поширення передового перспективного досвіду в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України поповнено інформаційно-аналітичний ресурс «Методична скарбничка»  (https://profosvita.org/).

У період воєнного стану набуває особливої актуальності науково-методичний супровід безперервного професійного розвитку педагогів в умовах неформальної та інформальної освіти; надання дорадницької, консультативної, фасилітативної допомоги щодо впровадження педагогічних інновацій; узагальнення перспективного педагогічного досвіду; оволодіння новітніми виробничими технологіями.

У січні 2023 року інформаційно-аналітичний ресурс «Методична скарбничка» (https://profosvita.org/) поповнився кращими освітніми практиками з професій.

Розміщено для освітян методичні розробки уроків з теми: «Шампуні та їх види, склад і властивості. Підбір шампунів залежно від типу волосся» та «Дитячі стрижки. Сучасний погляд» з предмета «Матеріалознавство» професії «Перукар (перукар-модельєр)» (авторка-розробниця: Гінтер Марина Валентинівна, викладачка спецдисциплін ДНЗ «Полтавський професійний ліцеюй сфери послуг»).

Інтерактивний електронний підручник «Professional English Course for chefs, waiters and barmen» з професії «Кухар, офіціант, бармен» розроблено Драчук Елеонорою Євгеніївною, викладачкою англійської мови ДНЗ «Уманський професійний аграрний ліцей». Підручник призначений для використання на заняттях в закладі професійної освіти.

Авторська методична розробка уроку з теми: «Робота на агрегатах для основної та передпосівної обробки ґрунту» з професії «слюсар з ремонту автомобілів» розроблена Козар Віктором Михайловичем, майстром виробничого навчання ДНЗ «Уманський професійний аграрний ліцей». Методична розробка уроку виробничого навчання з використанням  тестових завдань розроблена з метою перевірки рівня засвоєння учнями навчального матеріалу. Вона буде цікавою для педагогів з професійно-практичної підготовки професійних навчальних закладів у контексті вдосконалення їхньої професійної компетентності.

Усього інформаційно-аналітичний ресурс «Методична скарбничка» уміщує 1518 методичних матеріалів для 120 професій, у 2126 – кращих освітніх практик за компетенціями на електронних носіях, 169 відеофільмів для 49 професій, узагальнені матеріали спеціалізованих виставок 2021 рік (презентації і каталоги), 6 збірників за компетенціями, вебпортфоліо «Формування кар’єрних орієнтацій здобувачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти – умова підготовки конкурентоздатних фахівців на ринку праці».

 Користуйтесь можливістю наповнитись новими ідеями для свого педагогічного зростання задля відбудови України! Запрошуємо до професійного партнерства!  (email: omp_7@binpo.onmicrosoft.com).