У БІНПО ВІДБУЛАСЬ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ

У БІНПО ВІДБУЛАСЬ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ

20 лютого 2024 рокуу Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулась відкрита лекція «Науково-методичний супровід професійного розвитку педагога П(ПТ)О в умовах воєнного стану» для майстрів виробничого навчання та викладачів ЗП(ПТ)О, які проходять курси підвищення кваліфікації.

До відкритої лекції долучились понад 100 замовників освітніх послуг з Одеської області.

Спікерами виступили 6 науково-педагогічних працівників, завідувачі кафедр і структурних підрозділів БІНПО.

Відкрита лекція розпочалась, як і в кожному закладі освіти, з вшанування Героїв Небесної Сотні, героїв, що віддали життя за свободу й незалежність України під час Революції Гідності. В онлайн-студії згадали й воїнів, які боронять нашу незалежність сьогодні. Світла памʼять тим, хто віддав за це життя. Вічна шана Героям Небесної Сотні. Слава Україні!

Відкрита лекція для слухачів курсів підвищення кваліфікації мала практичне значення: разом розглянути ключові аспекти адаптації освітнього процесу до непередбачуваних викликів; надати практичні поради з організації дистанційної освіти за зразком сучасної освітньої моделі БІНПО, що базується на віртуально-мережевій, цифровій трансформації всіх напрямів діяльності Інституту (цифрового управління, цифрового маркетингу, цифрової освіти та науки, розвитку людського капіталу); аналіз сучасних стратегій для адаптації педагогічного процесу до нових реалій та невизначеності на прикладі місії, візії БІНПО.

Модерувала відкриту лекцію Олена Юденкова, вчений секретар, кандидатка педагогічних наук, доцентка. У своїй промові Олена Петрівна звернула увагу на те, що БІНПО є місцем незламності, консолідації та непохитності профтехів України, бо всі разом мають спільні цінності, зауважила, що 2024 рік знаменний для колективу Інституту тим, що заклад освіти відзначає 45 років від дня заснування.

Олена Юденкова презентувала освітні програми курсів кваліфікації для різних категорій педагогічних працівників ЗП(ПТ)О, що базуються на компетентнісному підході. Представила окремі напрямки наукової підтримки та методичної допомоги БІНПО педагогічним працівникам ЗП(ПТ)О щодо впровадження цифрових ресурсів для підвищення кваліфікації освітян на основі Єдиної Атестаційної Системи та інструментів ширення культури академічної доброчесності, що сприяє створенню сприятливого середовища для розвитку закладів освіти в цілому, впровадженню інноваційних підходів у освітній процес.

Під час відкритої лекції спікери Володимир Кулішов, Ірина Кучеренко, Андрій Геревенко презентували діяльність трьох кафедр: педагогіки, психології та менеджменту; методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін; технологій навчання, охорони праці та дизайну.

Володимир Кулішов, завідувач кафедри педагогіки, психології та менеджменту БІНПО, кандидат педагогічних наук, доцент, презентував місію, візію кафедри, неймовірні досягнення студентів БІНПО за останні 3 роки в Міжнародних та Всеукраїнських конкурсах. Окрему увагу слухачів відкритої лекції зосередив на запрошенні щодо приєднання до навчання на 3 магістерських освітніх програмах БІНПО («Педагогіка вищої школи», «Психологія», «Управління навчальним закладом»), де студенти отримують унікальні можливості для глибокого вивчення обраних спеціальностей та розвитку академічного потенціалу.

Ірина Кучеренко, завідувачка кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін, докторка педагогічних наук, професорка, звернула увагу на можливостях неформальної та інформальної освіти в БІНПО, запросила до партнерства та співпраці.

Андрій Геревенко, старший викладач кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, представив кращі цифрові кейси, які можна опанувати через змістовні модулі та спецкурси кафедри. Запросив на авторські курси, що формують базові навички цифрового викладача.

Марина Князєва, завідувачка навчального відділу БІНПО, ознайомила слухачів із системою роботи структурного підрозділу, його складом, основними завданнями, категоріями слухачів курсів підвищення кваліфікації та можливостями для зворотного зв’язку із замовниками освітніх послуг, які сьогодні створені в навчальному відділі Інституту.

Про роботу відділу сучасних технологій виробництва БІНПО розповіла Оксана Оліферчук, завідувачка відділу. Оксана Михайлівна ознайомила педагогів ЗП(ПТ)О з інформаційно-аналітичним ресурсом «Методична скарбничка», коротко розповіла про банк кращих методичних матеріалів та освітніх практик за понад 120 робітничими професіями, запросила педагогів долучитися до роботи Консалтингового центру «Новітні педагогічні і виробничі технології», що працює щосереди у БІНПО.

Дякуємо всім учасникам відкритої лекції за ефективну комунікацію та плідне партнерство, стійкість та спільний шлях до перемоги! Слухачі відкритої лекції відзначили про позитивний імідж БІНПО та щиру вдячність колективу за створені умови для безперервного навчання.

Відкрита лекція – це платформа підтримки та обміну ідеями серед педагогічної спільноти. Розвивайте свою професійну кар’єру разом з БІНПО!