У БІНПО ВІДБУЛАСЬ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ

У БІНПО ВІДБУЛАСЬ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІВ ЗАКЛАДІВ ПРОФЕСІЙНОЇ ОСВІТИ

06 лютого 2024 рокуу Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулась відкрита лекція «Науково-методичний супровід професійного розвитку педагога П(ПТ)О в умовах воєнного стану» для майстрів виробничого навчання та викладачів ЗП(ПТ)О, які проходять курси підвищення кваліфікації.

До відкритої лекції долучились понад 110 замовників освітніх послуг із Київської та Дніпропетровської областей.

Спікерами виступили 7 науково-педагогічних працівників, завідувачі кафедр і структурних підрозділів БІНПО.

Вікторія Сидоренко – директорка, докторка педагогічних наук, професорка, модерувала відкриту лекцію. У своїй промові Вікторія Вікторівна наголосила, що БІНПО – це освітянський форпост профтехів України, місце незламності, консолідації та непохитності. Інститут ефективно співпрацює із ЗП(ПТ)О із 17 областей України та м. Києвом. Вікторія Сидоренко окреслила стратегічні вектори розвитку БІНПО в умовах воєнного стану: забезпечення якості освітньої діяльності для навчання впродовж життя, маркетинг освітніх послуг; цифрова трансформація Інституту, подолання цифрового розриву у сфері освіти; інтернаціоналізація освіти та покращення якості міжнародного науково-дослідного співробітництва; розвиток кадрового потенціалу БІНПО. Вікторія Вікторівна звернула увагу слухачів курсів підвищення кваліфікації на всіх аспектах науково-методичного супроводу професійного розвитку педагогічних працівників в умовах воєнного стану за компетенізованими освітньо-професійними програмами БІНПО, що є ключовим елементом забезпечення якісної професійної освіти, сприяючи постійному вдосконаленню педагогічних навичок та підвищенню ефективності освітнього процесу.

Олена Юденкова, учений секретар БІНПО представила аспекти наукової підтримки та методичної допомоги БІНПО педагогічним працівникам ЗП(ПТ)О щодо впровадження цифрових ресурсів для підвищення кваліфікації освітян на основі Єдиної Атестаційної Системи та інструментів ширення культури академічної доброчесності, що сприяє створенню сприятливого середовища для розвитку закладів освіти в цілому, впровадженню інноваційних підходів у освітній процес.

Під час відкритої лекції спікери Володимир Кулішов, Ганна Кравченко, Михайло Жук презентували модель організації освітнього процесу у БІНПО, діяльність трьох кафедр: кафедри педагогіки, психології та менеджменту; кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін. Зауважили на організаційно-педагогічних умовах роботи ЗП(ПТ)О в умовах воєнного стану, обговорили питання щодо впливу війни на доступ здобувачів освіти до освітнього процесу, а відповідно на необхідності запровадження ефективних методів, прийомів і форм організації навчання.

Володимир Кулішов, завідувач кафедри педагогіки, психології та менеджменту БІНПО, кандидат педагогічних наук, доцент, презентував місію, візію кафедри, шляхи партнерства із закладами професійної освіти. Окрему увагу слухачів відкритої лекції зосередив на запрошенні щодо приєднання до навчання на 3 магістерських освітніх програмах БІНПО («Педагогіка вищої школи», «Психологія», «Управління навчальним закладом»), де студенти отримують унікальні можливості для глибокого вивчення обраних спеціальностей та розвитку академічного потенціалу.

Марина Князєва, завідувачка навчального відділу БІНПО, ознайомила слухачів із системою роботи структурного підрозділу, його складом, основними завданнями, категоріями слухачів курсів підвищення кваліфікації та можливостями для зворотного зв’язку із замовниками освітніх послуг, які сьогодні створені в навчальному відділі Інституту.

Про роботу відділу сучасних технологій виробництва БІНПО розповіла Оксана Оліферчук, завідувачка відділу. Оксана Михайлівна ознайомила педагогів ЗП(ПТ)О з інформаційно-аналітичним ресурсом «Методична скарбничка», коротко розповіла про банк кращих методичних матеріалів та освітніх практик за понад 120 робітничими професіями, запросила педагогів долучитися до роботи Консалтингового центру «Новітні педагогічні і виробничі технології», що працює щосереди у БІНПО.

Дякуємо всім учасникам відкритої лекції за ефективну комунікацію та  плідне партнерство, стійкість та спільний шлях до перемоги!

Розвиваємо свою професійну кар’єру разом з БІНПО!