БІНПО ПРОВІВ ФЛЕШМОБ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ БІБЛІОТЕК: «ЧИТАЄМО, МРІЄМО, ГУРТУЙМОСЯ»

БІНПО ПРОВІВ ФЛЕШМОБ ДО ВСЕУКРАЇНСЬКОГО ДНЯ БІБЛІОТЕК: «ЧИТАЄМО, МРІЄМО, ГУРТУЙМОСЯ»

30 вересня щорічно відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Це свято встановлено, «…враховуючи великий внесок бібліотек України у розвиток вітчизняної освіти, науки і культури, необхідність дальшого підвищення їх ролі у житті суспільства …», згідно з Указом Президента України № 471/98 від 14 травня 1998 року. Воно завжди припадає на день Надії, Віри і Любові та їх матері Софії, які є покровительками всіх бібліотек.

Упродовж багатьох століть бібліотека є центром читання, інформації, освіти і культури. Час від часу дехто пророкує зникнення традиційних бібліотек.  Але вони теж змінюються із запровадженням нових технологій, забезпечуючи  оперативність отримання інформації, зміщення акценту з документа на особистість та індивідуальність, вміння концентрувати знання, систематизувати і організовувати їх у доступній для користувача формі.

Цьогоріч День бібліотек відзначаємо в умовах воєнного стану. Уся країна об’єдналася для боротьби з рашизмом, а бібліотеки для своїх користувачів стали і точкою опори, і місцем сили, і простором для спільнодії. Особливо відповідальною є місія наукових бібліотек, які сьогодні виконують важливі завдання підтримки життєвого циклу наукових даних, організації і збереження національної та світової інтелектуальної спадщини для розвитку сучасних досліджень та прийдешніх поколінь.

З нагоди свята науковою бібліотекою БІНПО організований флешмоб: «Читаємо, мріємо, гуртуймося», до якої приєдналися студенти та співробітники Інституту. Для розміщення подарованих видань оформлена фотозона: «Щиро дякуємо за подаровані книги!». Наукова  бібліотека БІНПО отримала в цей день подарунки від науково-педагогічних працівників: авторські монографії, навчальні посібники, підручники, художню літературу, журнали тощо.

Мета дарування книг – надихнути  подарувати книгу – бібліотеці, другу, членам родини.

Сподіваємось, що дарування книжок стане гарною традицією викладачів, здобувачів освіти, замовників освітніх послуг БІНПО, завдяки якій фонд бібліотеки поповниться не лише дублетними, а й першими примірниками видань.

Адже слушно зауважував Ціцерон: «Дім, у якому немає книг, схожий на тіло без душі».

Також бібліотека пропонує підтримати ініціативу Української бібліотечної асоціації та провести флешмоб-читання «Читаємо, мріємо, гуртуймося» українських поетичних і прозових творів, які співзвучні внутрішньому стану українців сьогодні. Фото чи  відеорепортаж про захід рекомендовано розповсюдити через соціальні мережі. супроводжуючи інформацію хештегом #читання_для_Перемоги, #read_and_win.

Віримо в незламний волелюбний дух українського народу!

Бажаємо усім нам Перемоги!

Слава Україні!

З Усеукраїнським днем бібліотек!