БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ «УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕКОЮ ТА ЗДОРОВ’ЯМ НА РОБОТІ В УМОВАХ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ»

БІНПО ВЗЯВ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ «УПРАВЛІННЯ БЕЗПЕКОЮ ТА ЗДОРОВ’ЯМ НА РОБОТІ В УМОВАХ РОСІЙСЬКОЇ АГРЕСІЇ»

01 листопада 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти взяли участь у вебінарі «Управління безпекою та здоров’ям на роботі в умовах російської агресії».

Участь у вебінарі взяли науково-педагогічні працівники БІНПО: Ганна Кравченко, завідувач кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, доктор педагогічних наук, Світлана Швидка, доцент кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, Андрій Геревенко та Дар’я Головко, старші викладачі кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, Оксана Надточій та Анна Кривобок, викладачі кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, Ольга Лебідь, старший викладач кафедри методики професійної освіти та суспільно-гуманітарних дисциплін.

Вебінар було організовано Науково-виробничим журналом «Охорона праці».

Спікер заходуОлеся Цибульська, співавтор посібника «Безпека і здоров’я на роботі у воєнний та післявоєнний час. Досвід України в умовах російської агресії». Посібник створений за сприяння Міжнародної організації праці, Державної служби України з питань праці. Використано досвід українських фахівців із безпеки та здоров’я на роботі (БЗР) та міжнародних гуманітарних організацій.

Під час вебінару обговорювалися питання: нещасні випадки на роботі, спричинені проведенням бойових дій; розподіл за подіями, перелік специфічних небезпек; правовий режим воєнного стану і вимоги законодавства у сфері БЗР; нові ризики у сфері БЗР та реагування на них на рівні підприємства (управління питаннями БЗР, компетентність і обізнаність персоналу, система керування ризиками та можливостями), стандарти та процедури безпеки під час виконання робіт, звітність і розслідування інцидентів, реагування на надзвичайні ситуації тощо.

Матеріали заходу мають актуальне значення для науково-педагогічних працівників кафедри, для здійснення освітнього процесу на курсах підвищення кваліфікації, оскільки надали інформацію та рекомендації щодо управління безпекою та здоров’ям на робочому місці в умовах російської агресії, що є важливим аспектом в сучасних умовах.

Після завершення вебінару його учасники подякували організаторам за цінну інформацію, актуальність теми, підвищення обізнаності, підтримку та можливість обговорити нагальні питання.