КАФЕДРА ПСИХОЛОГІЇ ТА ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ: ПЕРШІ ПІДСУМКИ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ

КАФЕДРА ПСИХОЛОГІЇ ТА ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ: ПЕРШІ ПІДСУМКИ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ

Профорієнтаційна робота кафедри психології та особистісного розвитку Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти», не зважаючи на війну в Україні, була спрямована на забезпечення якісного набору вступників у 2022 році.

За наказом ректора Університету було сформовано фахові атестаційні комісії задля організації та проведення індивідуальних усних співбесід, консультацій та фахових вступних випробувань вступників для здобуття вищої освіти ступенів бакалавра та магістра за освітньою програмою «Психологія».

До складу фахової атестаційної комісії для прийому вступників на навчання за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 053 «Психологія» увійшли: професор кафедри, доктор психологічних наук, професор Олександра Брюховецька (голова комісії); доцент кафедри, кандидат психологічних наук, доцент Леся Інжиєвська; доцент кафедри, кандидат психологічних наук Світлана Хілько, методист вищої категорії Любов Мухіна.

До складу другої фахової атестаційної комісії для прийому вступників на навчання за другим (магістерським) рівнем вищої освіти за спеціальністю 053 «Психологія» увійшли: доцент кафедри, кандидат психологічних наук, доцент Андрій Гусєв (голова комісії); доцент кафедри, кандидат психологічних наук, доцент Леся Інжиєвська; доцент кафедри, кандидат психологічних наук Світлана Хілько, методист вищої категорії Любов Мухіна.

Вступні іспити відбувалися за розкладом відповідно до затверджених програм вступних випробувань, які містили програмні вимоги до рівня підготовки вступників, програму дисципліни, список рекомендованої літератури для підготовки, порядок проведення та критерії оцінювання вступного фахового випробування. Вступні випробування відбувалися у дистанційному форматі відповідно до Порядку проведення фахового вступного випробування (співбесіди) за дистанційною формою в ДЗВО «Університет менеджменту освіти».  

Вступні випробування здебільшого проходили у вигляді тестування з використанням інформаційних технологій, що дало змогу комісії оперативно перевірити завдання, сформувати рейтингові списки, перевірити мотиваційні листи та надати рекомендації до зарахування у терміни, передбачені Правилами прийому.

У результаті проведення фахових вступних випробувань за період із 15 серпня по 01 вересня 2022 року на спеціальність 053 «Психологія» успішно склали вступні випробування 39 вступників, які за рішенням Приймальної комісії були рекомендовані на навчання в Університеті менеджменту освіти. З цим контингентом вступників кафедрою проведено відповідну роботу щодо оформлення особової справи та підписання відповідних договорів в установленому порядку.

Важливо відзначити кількість поданих заяв на спеціальністю 053 «Психологія» за ОС бакалавра 140, а за ОС магістра – 24. Враховуючи, що вступна кампанія триватиме до 30 листопада, кафедри психології та особистісного розвитку Навчально-наукового інституту менеджменту та психології має ще певні резерви для поповнення лав здобувачів вищої освіти.

Кафедра основними напрямами удосконалення якісних та кількісних показників набору до Університету вбачає в здійсненні постійного моніторингу потреб ринку праці, ознайомлення з передовим світовим та вітчизняним досвідом у контексті забезпечення якості освіти та освітньої діяльності, формуванню позитивного іміджу Університету, впровадження сучасних технологій навчання.

Запрошуємо всіх бажаючих отримати вищу освіту за спеціальністю «Психологія», адже вступна кампанія-2022 триває!

Важлива інформація для вступників доступна на сайті Університету менеджменту освіти: http://umo.edu.ua/applicants

Контакти кафедри психології та особистісного розвитку: 098-748-55-83, kpor.umo@uem.edu.ua

E-mail Приймальної комісії:  vstupumo@uem.edu.ua