МІЖНАРОДНЕ СТАЖУВАННЯ ЗАВІДУВАЧА КАФЕДРИ ПЕДАГОГІКИ ТА ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ ВІКТОРІЯЇ ВИНОГРАДОВОЇ У РЕСПУБЛІЦІ ПОЛЬЩА

МІЖНАРОДНЕ СТАЖУВАННЯ ЗАВІДУВАЧА КАФЕДРИ ПЕДАГОГІКИ ТА ОСОБИСТІСНОГО РОЗВИТКУ ВІКТОРІЯЇ ВИНОГРАДОВОЇ У РЕСПУБЛІЦІ ПОЛЬЩА

Завідувач кафедри психології та особистісного розвитку ННІМП ДЗВО «Університету менеджменту освіти» НАПН України, доктор педагогічних наук, доцент Вікторія Виноградова з 04 по 26 березня 2023 року взяла участь у міжнародному стажуванні у Республіці Польща.

Стажування відбулось в рамках програмиVisitingprofessor в Академії спеціальної педагогіки імені Марії Гжегожевської у місті Варшава. Під час стажування Вікторія Виноградова викладала здобувачам вищої освіти дві дисципліни англійською мовою: «Вибрані моделі роботи з сім’єю» та «Профілактика в догляді та вихованні». Упродовж цього періоду відбулись лекції, семінари, воркшопи з даних дисциплін для майбутніх фахівців-педагогів. Вікторія Євгенівна у своїх лекціях приділяла увагу аспектам профілактики вигорання викладачів і батьків у процесі виховання та догляді за дітьми. Також під час занять використовувались партисипативні методи навчання; студенти залучилися до роботи над проєктами по створенню власних програм по роботі з сім’єю та дітьми. Вийшли цікаві та ефективні програми, які студенти зможуть використати у практичній діяльності.

Також під час стажування відбулись зустрічі зі співробітниками міжнародного відділу, викладачами кафедри клінічної психології тощо. Сплановано спільні наукові дослідження.

Здобутком стало підписання договору про співпрацю між ДЗВО «Університетом менеджменту освіти» НАПН України та Академією спеціальної педагогіки імені М. Гжегожевської.

На сьогоднішній день міжнародні стажування є цінним обміном досвіду, який збагачує та надихає на професійний розвиток. Це наближає нас до Перемоги! Україна понад усе!