Можливості платформи Web of Science для наукових досліджень

Можливості платформи Web of Science для наукових досліджень

9 лютого 2017 року в Університеті менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України відбувся науково-методичний семінарі «Можливості платформи WEB OF SCIENCE для якісних наукових досліджень».

На семінарі були розглянуто питання:

  1. Робота з платформою Web of Science пошук, аналіз, збереження наукової інформації, оцінка тематик робіт та можливі джерела фінансування.
  2. Аналіз і підбір видань в Journal Citation Report (impact factor і інші показники журналів). Зважаючи на вимоги до опублікування результатів дисертаційних робіт і появу великої кількості хижацьких видань, науковці мають уважно ставитися до добору видання для публікації власних досліджень.
  3. Безкоштовний референс менеджер EndNote base що дозволяє створити базу публікацій за темою дослідження, і суттєво полегшує оформлення статей за форматом певного видання, і нещодавно створену функцію EndNote Match, яка значно скорочує час підбору видання для публікації.
  4. ResearcherID - ідентифікатор науковця, який дозволяє автору представити власні здобутки, порівняти їх з світовими аналогами і представити українські видання та науково-дослідні установи науковій спільноті. H-index
  5. Orcid – онлайн CV науковця, тощо
  6. Окремий блок присвячено академічному письму.