НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ «ЦИФРОВА E-ВОЛЮЦІЯ – ПЛАНУВАННЯ МАЙБУТНЬОГО» ДЛЯ ПІДТРИМКИ РЕФОРМИ ПТО

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ «ЦИФРОВА E-ВОЛЮЦІЯ – ПЛАНУВАННЯ МАЙБУТНЬОГО» ДЛЯ ПІДТРИМКИ РЕФОРМИ ПТО

12 вересня 2022 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України взяли участь у вебінарі «Цифрова e-волюція – Планування майбутнього».

Організатором заходу виступило Міністерство освіти і науки України за підтримки «EU4Skills: кращі навички для сучасної України», спільної програма ЄС та його держав-членів Німеччини, Фінляндії, Польщі та Естонії для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні.

Мета вебінару: окреслити особливості переходу від очного навчання до цифрового, проаналізувати інструменти, засоби та підходи оцінювання результатів навчання при здійсненні такого переходу

Із вітальним словом до присутніх звернулася Ірина Шумік – генеральна директорка директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України. Ірина Володимирівна підкреслила, що навіть у важкі часи воєнного стану, освітяни мають думати не лише про те, як організувати освітній процес онлайн, а й про те, як зробити цей процес якісним.

Спікер вебінару Гарет Макграт, представник Австралійського тихоокеанського технічного коледжу Фіджі і Тувалу, окреслив присутнім власний досвід долання основних викликів, які постають перед закладами професійної освіти при переході від традиційного закладу освіти до цифрового, а також використання різноманітних онлайн-платформ як для організації освітнього процесу, так і для ефективного оцінювання результатів навчання. Водночас спікером було роз’яснено аспекти організації онлайн, дистанційного та змішаного навчання.

Висловлюємо вдячність організаторам та спікерам заходу за важливу, актуальну та корисну інформацію і з нетерпінням чекаємо майбутнього навчання педагогічних працівників закладів професійної освіти за програмою тренінгу «Модель цифрового навчання».