НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ: «ЕЛЕКТРОННИЙ ДОКУМЕНТООБІГ – МОДЕРНІЗАЦІЯ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ»

НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНІ ПРАЦІВНИКИ БІНПО ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ВЕБІНАРІ: «ЕЛЕКТРОННИЙ ДОКУМЕНТООБІГ – МОДЕРНІЗАЦІЯ БЕЗПЕКИ ПРАЦІ НА ПІДПРИЄМСТВІ»

15 вересня 2022 року у межах співпраці Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України та Державної служби України з питань праці (Держпраці) працівники кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну БІНПО взяли участь у ряді онлайн заходів, присвячених актуальним питанням охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Журналом «Охорона праці» разом з ТОВ НВП «МАДЕК» та Держпраці України було організовано вебінар на тему: «Електронний документообіг – модернізація безпеки праці на підприємстві».

Спікери заходу: Олексій Царенок, виконавчий директор ТОВ НВП «МАДЕК», Наталія Довгопол, начальник відділу охорони праці ТОВ НВП «МАДЕК», Олександр Ігнатов, директор Департаменту з питань безпеки праці Держпраці, Павло Бєлоусов, заступник директора Департаменту з питань безпеки праці Держпраці, начальник відділу з питань безпеки праці у металургії, машинобудуванні та енергетиці Держпраці.

Спікери розкрили присутнім такі важливі питання, як вплив електронного документообігу на ефективність підприємства, ознайомлення з алгоритмом упровадження електронного документообігу в господарській діяльності, важливість електронного документообігу в оптимізації впровадження та функціонування системи управління охороною праці, зниження ризик-тиску безпеки праці на підприємстві, нормативно-правове регулювання електронного документообігу в системі управління охороною праці.

Управлінням Держпраці у Кіровоградській області спільно з Обласною універсальною науковою бібліотекою ім. Д. Чижевського та Обласним клінічним кардіологічним центром було організовано лекцію-практикум з надання першої домедичної допомоги в умовах військового стану для цивільних осіб на тему: «Як надати першу домедичну допомогу».

Спікер заходу Олександр Галушко, лікар-хірург Обласного клінічного кардіологічного центру, ознайомив учасників з основними правилами першої допомоги, аспектами легальності надання домедичної допомоги, забезпечення власної безпеки під час надання першої домедичної допомоги, а також провів наочну демонстрацію комплексу заходів, спрямованих на поновлення або збереження життя і здоров’я потерпілого, що здійснюється до прибуття медиків.

Оскільки питання охорони праці та безпеки життєдіяльності учасників освітнього процесу є одним із найпріоритетніших у діяльності Інституту, співпраця БІНПО із Державною службою України з питань праці продовжуватиметься.

Висловлюємо щиру вдячність організаторам заходів за можливість отримати  інформацію про стан законодавства з охорони праці в України та практичний досвід упровадження практичних рішень із забезпечення і модернізації безпеки праці.