НАВЧАННЯ З ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НАПН УКРАЇНИ

НАВЧАННЯ З ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НАПН УКРАЇНИ

Третій тиждень поспіль триває цикл навчальних занять за Програмою навчання з підвищення рівня цифрової компетентності науково-педагогічних працівників НАПН України з метою підвищення рівня цифрової компетентності наукових і науково-педагогічних працівників НАПН України. Заняття також проводять науково-педагогічні працівники кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій ЦІПО ДЗВО “Університет менеджменту освіти” та працівники Інституту цифровізації освіти.

З 13 по 14 листопада 2023 року доцент кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Людмила Кондратова провела чергове заняття на тему «Сервіси Google для організації спільної взаємодії».

Під час навчання слухачі ознайомились із можливостями редакторів Google Диску (Google документи, презентації, таблиці) для організації спільної діяльності у цифровому освітньому просторі. Дізналися про оновлення додатків, додаткові можливості в режимі онлайн, була організована практична робота групи у спільному документі з використанням різних режимів: редагування, пропонування та коментування.

Задля збагачення практичних навичок використання різноманітних сервісів Google в освітньому процесі та науковій роботі вивчались: можливості додатка Google Keep по створенню текстової, голосової та фотонотанки; особливості використання Google Meet; основи роботи з Google Classroom. Увагу було зосереджено на практичних порадах щодо використання системи відеоконференцій Google Meet у дистанційному та змішаному навчанні, оновленням Google Classroom для освіти та додаткових можливостях щодо оцінювання освітніх досягнень та планування різних типів завдань. Група активно працювала і взаємодіяла під час проведення практичних завдань, обговорювала важливі питання використання додатків Google в освітній та науковій діяльності.