НОВІ ГРАНІ ПАРТНЕРСТВА БІНПО ТА ДНІПРОВСЬКОЇ ДУХОВНОЇ СЕМІНАРІЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ

НОВІ ГРАНІ ПАРТНЕРСТВА БІНПО ТА ДНІПРОВСЬКОЇ ДУХОВНОЇ СЕМІНАРІЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ УКРАЇНИ

15 вересня 2022 року на базі Дніпровської духовної семінарії православної церкви України (м. Дніпро) відбулася робоча зустріч між представниками БІНПО та науково-педагогічними працівниками вищого духовного закладу освіти.

У робочій зустрічі взяли участь представники Дніпровської духовної семінарії православної церкви України, зокрема Сергій Нарольський, в.о. ректора, протоієрей, Василь Бабій, віце-ректор, в обов’язки якого входить забезпечення освітньо-консультаційних рішень, сервісні послуги, розроблення та затвердження академічної політики якості.

Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України представляли Олена Юденкова, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін, Ірина Гончарова, старша викладачка кафедри технологій навчання, охорони праці і дизайну.

Предметом робочої зустрічі стали нові можливості для Дніпровської духовної семінарії православної церкви України, пов’язані з діджиталізацією освітнього процесу, наданням консультаційної підтримки з реалізації методики навчання в цифровому світі.

Науково-педагогічні працівники обох закладів обговорили необхідність запровадження змін в освітній процес, що пов’язані із загальною діджиталізацією суспільства.

На засадах партнерської співпраці обговорили напрями допомоги Семінарії від БІНПО: онлайн-освіта, електронні освітні ресурси, електронний документообіг, формування цифрових компетентностей у студентства, необхідних у цифровому світі.

У кризовий період для держави в цілому і кожного її громадянина зокрема сила в протистоянні ворогові пов’язана з єдністю, підтримкою та допомогою. На нашу думку, таке партнерство сприятиме вирішенню багатьох завдань, які стоять перед нашою країною щодо підготовки не тільки кваліфікованих кадрів, а й підготовки військових капеланів для армії, священнослужителів, працівників синодальних та єпархіальних управлінь, викладачів воскресних шкіл, регентів церковних хорів для південно-східних єпархій України в Дніпровської духовної семінарії православної церкви України.