НОВИЙ ПАРАЛЕЛЬНИЙ ПЕРЕКЛАД БІБЛІЇ ПОПОВНИВ ДЖЕРЕЛЬНУ БАЗУ УМО

НОВИЙ ПАРАЛЕЛЬНИЙ ПЕРЕКЛАД БІБЛІЇ ПОПОВНИВ ДЖЕРЕЛЬНУ БАЗУ УМО

На запрошення завідувача кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти, доктора педагогічних наук, професора Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України Ірини Сіданіч до Університету завітав автор українсько-російського паралельного перекладу Біблії доктор теології, завідувач кафедри біблеїстики Інституту ґенези життя та Всесвіту Валерій Громов.

У зустрічі, яка відбулася 29 листопада 2021 року, взяли участь: професор Ірина Сіданіч, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків доктор педагогічних наук, професор Наталія Муранова, керівник інформаційного департаменту правління громадської організації «Рух за життя та гідність людини», координатор духовно-просвітницької платформи «Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні», журналіст, магістр права Олександр Кривенко.

«Я дуже тішуся, тому, що відвідав Університет менеджменту освіти, та дякую Наталії Петрівні й Ірині Леонідівні за таку можливість. Біблія – сакральний кодекс небес. Кожна людина повинна знати, що написане в цій книзі, тому що Господь наш промовив: «Слова, які Я говорю вам, є Дух і життя» (Євангеліє від Іоанна 6:63)…», – зазначив у інтерв’ю Валерій Громов.

«Для нас ця зустріч є знаменною, бо Валерій Громов – неординарна, талановита людина. Його праця із перекладу Біблії – це вагомий внесок у розвиток духовності багатьох поколінь українців. Ми запрошуємо Валерія Олександровича до подальшої взаємодії як із лектором, аби знання, які в такий спосіб здобудуть наші студенти, були поширені серед молоді», – зауважила Наталія Муранова.

«Рік тому я брав участь у дистанційній конференції «Біблія у сучасному глобалізаційному світі», доповідачем якої був і Валерій Громов. Там він звернув увагу на роль сучасного адекватного перекладу Біблії в реформації церкви та суспільства, зазначивши, що «завдання перекладачів Святого Письма полягає в тому, щоби не розділяти християн, а об’єднувати їх у велику Божу родину». Впевнений, що подальша співпраця добродія Валерія із науковими, освітніми закладами й іншими інституціями, які готують викладачів християнської етики, сприятиме тому, щоби спільно виконати настанову Ісуса Христа, із якою Він звернувся до Своїх учнів: «Пустіть дітей і не перешкоджайте їм приходити до Мене, бо таких є Царство Небесне» (Євангеліє від Матвія 19:14). Синергія науковців і практиків сприятиме справі викладання предметів духовно-морального спрямування в закладах освіти», – сказав керівник інформаційного департаменту правління громадської організації «Рух за життя та гідність людини», координатор духовно-просвітницької платформи «Захист християнських цінностей – основи життя та сім’ї в Україні», журналіст, магістр права Олександр Кривенко.

В магістратурі й аспірантурі нашої кафедри впроваджена освітньо-професійна програма «Християнська педагогіка». Всі, хто навчаються за нею, нестиме слово Боже до школярів, студентів і науковців. Для забезпечення належного рівня підготовки педагогів ми – у постійному пошуку нових партнерів. Благословенною втіхою є те, що Валерій Олександрович відгукнувся на нашу пропозицію співпрацювати. Завдяки реалізації таких ініціатив ми розвиваємо освітньо-виховну діяльність, яка базується на християнських цінностях», – поділилася думками Ірина Сіданіч.

За результатами зустрічі було вирішено, що Валерій Громов проведе гостьову лекцію для студентів Університету менеджменту освіти.