ОСВІТА І НАУКА ПОТРЕБУЮТЬ ІННОВАЦІЙ

ОСВІТА І НАУКА ПОТРЕБУЮТЬ ІННОВАЦІЙ

10-16 вересня 2017 р. делегація науковців ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України узяла участь у ІІ Міжнародному науковому форумі «Інновації в науці: виклики сучасності», що відбувся на базі Варненського вільного університету імені Черноризця Храбра, Республіка Болгарія (ВВУ).

З вітальним словом від господарів до учасників заходу звернулися проректор з наукової роботи ВВУ, доктор психологічних наук, професор Валері Стоїлов Стоянов та декан юридичного факультету, доктор юридичних наук, професор Петер Христов. Від імені гостей учасників форуму привітала проректор з науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків УМО, доктор педагогічних наук, професор Олена Отич, яка згідно з програмою заходу була співкерівником ІІ пленарної сесії з проблем освіти та гуманітарних наук та 5 секції з проблем теорії та філософії освіти.

Наукові дискусії у ході форуму відбувалися у форматі двох пленарних сесій та семи секцій. У них узяли участь більш ніж 130 науковців із Болгарії, Великої Британії, Грузії, Словаччини, України, зокрема, доктор педагогічних наук, професор, професор кафедри державної служби і менеджменту освіти ЦІППО Лариса Сергеєва, яка присвятила свою доповідь аналізу викликів сучасного суспільства до підготовки наукових і педагогічних кадрів в Україні; кандидат юридичних наук, доцент, завідувач кафедри університетської освіти і права ЦІППО Марина Дей, тема виступу якої стосувалася упровадження європейських стандартів якості освіти та стажист-дослідник кафедри університетської освіти і права Ірина Тарасюк, доповідь якої була присвячена акмеологічному підходу до формування професійної компетентності майбутніх фахівців харчової індустрії.

Важливою подією, що відбулася під час форуму, стало підписання Угоди про науково-освітню співпрацю між Варненським вільним університетом імені Черноризця Храбра та «Університетом менеджменту освіти».

Учасники заходу отримали можливість ознайомитися із діяльністю відомого університету Болгарії, пройти стажування, поспілкуватися із колегами із інших країн, познайомитися із історичним і культурним спадком болгарського народу: відвідати стародавнє місто-музей Несебр, Етнокомплекс «Кривини», ботанічний сад м. Балчик, Скельний Монастир Аладжа та ін.