ПАМ’ЯТЬ ПРО БАБИН ЯР - ЖИВА

ПАМ’ЯТЬ ПРО БАБИН ЯР - ЖИВА

За два дні, 29 і 30 вересня 1941 року, на околиці Києва розстріляли 33 771 людину. Серед них були євреї, сінті та роми, радянські військовополонені, комуністи-підпільники. Розстріли в урочищі Бабин Яр стали однією з найбільших масових акцій знищення населення під час Другої світової війни.

Студентська молодь та викладачі Начально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України долучилися до заходів приуроченим 80 роковинам трагедії Бабиного Яру.

29 вересня 2021 року старшим викладачем кафедри публічного управління та проєктного менеджменту, куратором групи Святославом Корсакевич було організовано для студентам першого курсу екскурсію із супроводжуючою лекцією, яка була присвячена мовчазному свідку злочину нацистської Німеччини та її репресивної машини, що перетворилася на один із всесвітніх символів Голокосту - Бабин Яр.

30 вересня 2021 року здобувач вищої освіти групи МОБМ-20-Д1 Алі Ахмед Фавзі Мохамед і Президент Асоціації членів попередніх скликань Студентської колегії ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Єлизавета Чепенко взяли участь у вшануванні пам’яті невинно розстріляних жертв. На території Національного історико-меморіального заповідника Бабин Яр відбувся музично-поетичний перфоманс «Бабин Яр. Голосами». Під час перфомансу режисер Олег Ліпцин разом із акторами та музикантами «оживили» поезії зі збірки Маріанни Кіяновської «Бабин Яр. Голосами», до якої увійшло 67 віршів.

Лекція, екскурсія, відвідування музично-поетичного перфомансу є частиною просвітницької та морально-етичної роботи зі студентами. Адже наступні покоління мають пам’ятати та своїм прикладом гуманності загоювати колективні рани минулого, розуміючи, що загальнолюдські цінності є вищими за будь яку ідеологію.

Змістовні роздуми наших студентів під час проведених заходів, спонукають до думки, що молоде покоління не є байдужим до нашого минулого.