ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ УМО ТА КИЇВСЬКОЮ ДУХОВНОЮ АКАДЕМІЄЮ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ МІЖ УМО ТА КИЇВСЬКОЮ ДУХОВНОЮ АКАДЕМІЄЮ УКРАЇНСЬКОЇ ПРАВОСЛАВНОЇ ЦЕРКВИ

22 вересня 2022 року в Київських духовних школах відбулась зустріч ректора Державного закладу вищої освіти “Університет менеджменту освіти” Національної академії педагогічних наук України Миколи Кириченка та ректора Київської духовної академії і семінарії архієпископа Білогородського Сильвестра.

У зустрічі також взяли участь, від Академії — учений секретар ієромонах Митрофан (Божко), а від Університету — завідувач кафедри педагогіки, адміністрування та спеціальної освіти Навчально-наукового інституту менеджменту та психології  Ірина Сіданіч та випускниця Університету Єлизавета Чепенко.

Під час зустрічі обговорювалися питання щодо сучасних тенденцій розвитку галузі вищої освіти в Україні та роль і місце духовної складової в освітньому процесі.

Учасники зустрічі підкреслювали необхідність наразі в цей складний для України час активної роботи закладів вищої освіти на всіх фронтах: освітньому, волонтерському, інформаційному, духовному, психологічному, історичному тощо.

Ректори ЗВО розповіли про специфіку своїх навчальних закладів, про реалізацію освітніх програм та презентували свої видання і наукові праці. Представники Університету менеджменту освіти проінформували про свою роботу щодо впровадження університетом спеціальності «Християнська педагогіка» в системі вищої школи та розробку науково-методичного забезпечення викладання в школах і дошкільних закладах освіти України предметів духовно-морального спрямування, про тісну співпрацю в цьому напрямку із Міністерством освіти і науки України та духовними закладами освіти різних конфесій.

На завершення зустрічі Микола Кириченко та архієпископ Сильвестр підписали Меморандум про співпрацю між ДЗВО “Університет менеджменту освіти” НАПН України та Київською духовною академією. Меморандум передбачає проведення спільних інформаційних, освітніх, комунікативних заходів, науково-практичних конференцій, семінарів, «круглих столів», тренінгів та реалізацію інших проєктів за участю здобувачів вищої освіти, працівників та науково-педагогічних працівників навчальних закладів.

Сторони підписаного Меморандуму висловили сподівання на плідну співпрацю та розвиток духовних цінностей на освітянській ниві і в повсякденному житті !