ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ НАУКОВИХ І НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НАПН УКРАЇНИ

ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ ЦИФРОВОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ НАУКОВИХ І НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НАПН УКРАЇНИ

Продовжується цикл навчальних занять за Програмою навчання з підвищення рівня цифрової компетентності науково-педагогічних працівників НАПН України з метою підвищення рівня цифрової компетентності наукових і науково-педагогічних працівників НАПН України. Заняття проводять науково-педагогічні працівники кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Центрального інституту підвищення кваліфікації ДЗВО «Університет менеджменту освіти» спільно зі працівниками Інституту цифровізації освіти.

07 листопада 2023 року відбулося чергове заняття на тему «Офісні застосунки: табличний процесор MS Excel», яке провела Світлани Антощук, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій Центрального інституту підвищення кваліфікації ДЗВО «Університет менеджменту освіти».

Метою заняття було формування базових компетентностей фахівців у різних сферах щодо пошуку, обробки та наочного представлення інформації за допомогою сучасного табличного процесору Microsoft Excel. Учасники дізналися про основні можливості, функції та інструментарій MS Excel для збереження, структурування та аналізу даних, можливості використання формул для роботи з даними. Особлива увага зосереджувалася на формуванні вмінь та навичок практичного застосування інструментів MS Excel сортування, фільтрації та візуалізації даних, автоматизації процесу обробки великих масивів даних для науково-дослідницької діяльності.