РОЗПОЧАЛИСЬ ВИПУСКИ СЛУХАЧІВ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

РОЗПОЧАЛИСЬ ВИПУСКИ СЛУХАЧІВ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

19 травня 2023 року у Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбувся випуск слухачів курсів підвищення кваліфікації.

Навчання успішно завершили 90 осіб з числа керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників системи освіти України за темами:

  • «Інтерактивні технології змішаного навчання в закладах освіти (на базі Коростенського ЦПРПП Житомирської області)» – 24 особи. Куратор-тьютор: Тетяна Шеремет, старший викладач кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій;
  • «Особливості формування психологічної культури освітян у кризових умовах (на базі Коростенського ЦПРПП Житомирської області)» – 22 особи. Куратор-тьютор: Алла Москальова, професор кафедри психології управління;
  • «Нова українська школа: форми і методи навчання здобувачів освіти у закладах загальної середньої освіти(на базі Коростеньського ЦПРПП Житомирської області)» – 44 особи. Куратор-тьютор: Юлія Шабала, доцент кафедри філософії і освіти дорослих.

Реалізація освітнього процесу здійснювалася за допомогою технологій дистанційного навчання із використанням сучасних інформаційно-комунікаційних технологій, цифрових платформ, хмарних сервісів тощо. На заняттях панувала атмосфера емоційного комфорту, доброзичливості, натхнення, ініціативності та творчої взаємодії. Учасники курсів брали активну участь в обговоренні ключових питань цифровізації освітнього процесу, сучасних викликів професійного розвитку педагогів у воєнний час, удосконалення форм і методів навчання у закладах освіти.

У процесі навчання слухачі активно співпрацювали з викладачами, досліджували власні ресурси, показали найвищий рівень готовності до професійного самовдосконалення та особистісного саморозвитку, провели роботу з розвитку цифрової компетентності та поглибили знання щодо різноманіття форм і засобів технології змішаного навчання.

Підсумком навчання на курсах став публічний захист випускних робіт, на якому слухачі презентували творчі напрацювання, поділилися власним професійним досвідом і показали свою обізнаність із різних питань наукового та освітнього спрямувань.

По завершенню навчання слухачі отримали свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.

Вітаємо слухачів та їх наукових керівників з гарним завершенням підвищення кваліфікації та бажаємо стати справжніми педагогами-новаторами, професіоналами своєї справи, творчої і плідної роботи на освітянській ниві! Нехай кожен день дарує спокій та мир!