РОЗПОЧАТО ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ «ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ТА МАЙБУТНЄ ОСВІТИ»

РОЗПОЧАТО ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ «ШТУЧНИЙ ІНТЕЛЕКТ ТА МАЙБУТНЄ ОСВІТИ»

07 листопада 2023 року розпочалася серія заходів з підвищення кваліфікації для науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти «Штучний інтелект та майбутнє освіти» від Експертного комітету з питань розвитку штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації України та ГО «Прогресильні»

На захід зареєструвалося понад 1100 учасників зі всієї України. Науково-педагогічні працівники ДЗВО «Університет менеджменту освіти» на чолі з проректором з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’яків Наталією Мурановою активно долучилися до підвищення кваліфікації за програмою «Штучний інтелект та майбутнє освіти».

Захід було організовано на платформі Zoom з одночасною трансляцією на сторінці ГО «Прогресильні» у Facebook.

Привітали учасників від організаторів: Валерія Іонан, заступниця Міністра цифрової трансформації України з питань євроінтеграції; Дмитро Завгородній, заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації.

Відкриту лекцію на тему «Штучний інтелект: становлення» провів спікер:Олексій Молчановський, Chief Innovation Officer Українського католицького університету, голова Експертного комітету з питань розвитку штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації України.

У другій частині заходу відбулася жвава публічна дискусія «Трансформація освіти в еру штучного інтелекту». Спікери ‑ Діана Хрущова, проджект-менеджер напрямку «Штучний інтелект», Міністерство цифрової трансформації України; Наталя Шаховська, докторка технічних наук, професорка, завідувачка кафедри систем штучного інтелекту Національного університету «Львівська політехніка»; Денис Гриньов, кандидат технічних наук, керівник освітніх програм EPAM Україна, віце-президент з освітніх питань IT Ukraine Association. Модератор дискусіїДмитро Чумаченко, кандидат технічних наук, доцент, Національного аерокосмічного університету іменя М.Є. Жуковського «ХАІ», координатор робочої групи «ШІ + Освіта і наука» Експертного комітету з питань розвитку штучного інтелекту при Міністерстві цифрової трансформації України.

Реєстрація всіх бажаючих долучитися до підвищення кваліфікації триває за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScs3F4TXa3uuIqY0Kml8aumvOXcrHOnEfwnkobn2UPVXaFj5Q/viewform

Програма онлайн-заходів з підвищення кваліфікації триватиме з 07 по 23 листопада 2023 року.

Записи всіх лекцій будуть доступні на каналі YouTube за посиланням.

За результатами проходження програми підвищення кваліфікації, слухачі отримають сертифікат підвищення кваліфікації обсягом 1 кредит ЄКТС (30 годин). Для отримання сертифікату необхідно пройти тестування для перевірки засвоєння матеріалу курсу. Формат доєднання до заходів не впливає на можливість отримання сертифікату про проходження курсу.