РОЗШИРЮЄМО ГОРИЗОНТИ МІЖНАРОДНОЇ СПІВПРАЦІ: БІРМІНГЕМ, ВЕЛИКОБРИТАНІЯ

РОЗШИРЮЄМО ГОРИЗОНТИ МІЖНАРОДНОЇ СПІВПРАЦІ: БІРМІНГЕМ, ВЕЛИКОБРИТАНІЯ

ДЗВО «Університет менеджменту освіти» активно долучається до інтеграційних процесів у сфері освіти, науки та дослідницьких проєктів, тому налагодження міжнародних зв’язків із провідними світовими закладами та установами освіти, компаніями є пріоритетним завданням для Університету.

20 грудня 2023 року відбулося підписання Угоди про міжнародну співпрацю між ДЗВО «Університет менеджменту освіти» та компаніями Master Goal і Human Transformation CIC, які є офіційними партнерами Aston Centre for Growth Aston University Birmingham, Великобританія.

Зі сторони ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України були присутніми ректор Микола Кириченко, директор Навчально-наукового інституту менеджменту та психології В’ячеслав Супрун та заступниця директора Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Олена Харченко.

Професіоналізм та ініціативність керівників Микола Кириченко й Руслана Васютіна у поєднанні з невичерпним потенціалом академічної спільноти ДЗВО «Університет менеджменту освіти», Master Goal і Human Transformation CIC створюють всі необхідні умови для стратегічного партнерства в освітніх і наукових проєктах, програмах із обміну досвідом і знаннями, професійного розвитку та залучення інвестицій.

Микола Кириченко та Руслан Васютін у своїх промовах зазначили важливість підписання даних міжнародних Угод задля реалізації стратегії розвитку Університету, дієвої співпраці реалізації державної політики у сфері освіти та навчання протягом життя.

Учасники зустрічі обговорили плани щодо подальшої спільної діяльності, адже предметом Угод є здійснення безпосередньої наукової, освітньої та методичної співпраці сторін, спрямованої на об’єднання науково-практичного, освітнього, методичного та організаційного потенціалів у межах реалізації спільної діяльності. Підписані Угоди сприятимуть інтернаціоналізації освіти та науки, оновленню змісту освітніх програм, організації науково-практичних семінарів, круглих столів, лекцій та конференцій, виданню спільних публікацій, обміну інформацією, навчальними та методичними матеріалами, науковими доробками, спеціальними комп’ютерними програмами, реалізації програм з мобільності здобувачів вищої освіти та науково-педагогічних працівників.

Руслан Васютін зазначив, що вдячний ректору Миколі Кириченко за довіру та зацікавленість у співпраці на благо України! Сторони вирішили сфокусуватися на таких конкретних реалістичних програмах, як спільні дослідження та дистанційне стажування здобувачів освіти на науково-педагогіцчних працівників. Провідною темою співпраці обрано «Інноваційні освітні потреби в умовах війни», адже саме ця тема є наразі найактуальнішою як для багатьох освітян так і для пересічних громадян України.

Зі свого боку, Master Goal та Human Transformation CIC докладуть всіх можливих зусиль для досягнення результатів відповідно до укладених Угод, які стануть цінними для всіх учасників проєкту.

Упевнені, що намічені плани обовʼязково будуть реалізовані!