САМООРГАНІЗАЦІЯ. ЯК ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЯТИ СОБОЮ В УМОВАХ ВІЙНИ

САМООРГАНІЗАЦІЯ. ЯК ЕФЕКТИВНО УПРАВЛЯТИ СОБОЮ В УМОВАХ ВІЙНИ

Науково педагогічні працівники кафедри філософії і освіти дорослих Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України 28 квітня 2022 року провели вебінар «Самоорганізація. Як ефективно управляти собою в умовах війни» у рамках акції «Переможні обрії освіти», започаткованої з метою підтримки трансформації професійного розвитку педагогічних, науково-педагогічних працівників і керівників освіти. Формат заходу – онлайн на платформі Zoom з одночасною трансляцією на YouTube каналі ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCvvxuIWlbzpWtE1pFjPoVcA.

Організатори акції – Центральний інститут післядипломної освіти, Український відкритий університет післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України. У заходах взяло участь понад 180 освітян із різних регіонів України.

Автор і спікер вебінару Ольга Просіна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач кафедри філософії і освіти дорослих Центрального інституту післядипломної освіти університету. У ході вебінару «Самоорганізація. Як ефективно управляти собою в умовах війни» спікер, зокрема зазначила, що сучасний світ – світ взаємопов’язаних мереж, де незначні порушення в одній частині системи створюють серйозні впливи далеко від того, звідки вони виникають. У цій дуже чутливій системі найдрібніші дії можуть призвести до масових збоїв і хаосу, але коли вибухає хаос, він не тільки руйнує поточну структуру, але й створює умови для появи нового порядку. Цей період розпаду можна використовувати для створення нового змісту, тоді хаос поступається місцем появі нового порядку, важливим стає протистояти хаосу, виробляти стратегії поведінки на основі трансдисциплінарної мови горизонтальних зв’язків. У ході вебінару було наведено дієві, практичні поради для подолання життєвих викликів, спричинених трагічними військовими подіями в Україні.

Переглянути вебінари акції «Переможні обрії освіти» можна на YouTube каналі ДЗВО Університет менеджменту освіти» НАПН України за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCvvxuIWlbzpWtE1pFjPoVcA

Детальна інформація про вебінари акції «Переможні обрії освіти»: https://uvu.org.ua/aktsiia-peremozhni-obrii-osvity/

Все буде Україна! Все буде ПЕРЕМОГА!