СТАРТУЄ ПРОЄКТ «РЕЗИДЕНЦІЯ “ГАРМОНІЯ. РОЗВИТОК. ВЗАЄМОДІЯ”» ЗА ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ

СТАРТУЄ ПРОЄКТ «РЕЗИДЕНЦІЯ “ГАРМОНІЯ. РОЗВИТОК. ВЗАЄМОДІЯ”» ЗА ФІНАНСОВОЇ ПІДТРИМКИ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ

Із початком повномасштабного російського вторгнення в Україну, важливою є робота з внутрішньо переміщеними особами (далі – ВПО). Освітні заходи для ВПО сприятимуть підвищенню їхньої стійкості та адаптованості; стануть у нагоді для дітей і батьків задля розв’язання проблем, спричинених війною.

ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України підтримує початок проєкту ГО «Центр освітніх ініціатив “Толока”» – «Резиденція “Гармонія. Розвиток. Взаємодія”». У межах реалізації її активностей планується об’єднання плеяди відомих діячів культури, педагогів і науковців, заради сприяння у професійному зростанні освітян і митців для роботи (волонтерської діяльності) з дітьми-переселенцями та їхніми батьками через безпосереднє залучення учасників Резиденції до творчої діяльності та надання змоги розкрити свої унікальні здібності та таланти кожній особистості.

Основною метою проєкту має постати міжгалузева комунікація в процесі художньо-творчої діяльності через широкий спектр мистецько-освітніх векторів. Серед них:

  • утілення мистецького поступу через низку творчих варіацій-активностей;
  • усебічний культурно-освітній обмін;
  • розроблення тематичного практико-орієнтованого контенту (курс для освітян і навчально-методичний посібник);
  • формування цінностей у процесі пізнання мистецтва та художньо-творчого самовираження, розвитку ключових компетентностей, формуванню «soft skills» («гнучких», «м’яких» навичок) під час реалізації роботи, стабілізації емоційного стану;
  • створення умов задля професійного розвитку освітян та митців.

До розроблення тематичного практико орієнтованого контенту (курс «Мотиваційні аспекти у навчанні та творчості: реалії ХХІ ст.» та мультимедійний навчально-методичний посібник), приєднаються науково-педагогічні працівники Університету: завідувачка кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО, доцентка, кандидатка педагогічних наук Ольга Просіна, завідувачка кафедри професійної і вищої освіти ЦІПО, доктор педагогічних наук, професор, Лариса Сєргєєва, доцентка кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО, кандидатка філософських наук, доцентка Марина Ілляхова.

Пізнавальний потенціал кожного фахівця, залученого до проєкту, буде реалізовано завдяки опануванню сучасних практик роботи з дітьми та дорослими, що у майбутньому дозволить їм втілити свої творчі наміри та опанувати широким спектром «гнучких» навичок через співпрацю зі своїми наставниками (тренерами-коучами/фасилітаторами) на засадах ключових принципів педагогіки партнерства.

Під час реалізації проєкту наскрізно імплементуватиметься курс для підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів загальної та мистецької освіти з теми «Мотиваційні аспекти у навчанні та творчості: реалії ХХІ ст.» (60 год./2 ЄКТС).

Реєстрація на курс: https://forms.office.com/r/fpTvRGtwrW

Проєкт «Резиденція “Гармонія. Розвиток. Взаємодія”» відбувається в межах реалізації проєкту ZMINA 2.0 «Субгранти для культурних проєктів» фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу