СТВОРЕНО ВІРТУАЛЬНУ КАФЕДРУ ЛАЙФ МЕНЕДЖМЕНТУ ДОРОСЛОЇ ЛЮДИНИ В УКРАЇНСЬКОМУ ВІДКРИТОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

СТВОРЕНО ВІРТУАЛЬНУ КАФЕДРУ ЛАЙФ МЕНЕДЖМЕНТУ ДОРОСЛОЇ ЛЮДИНИ В УКРАЇНСЬКОМУ ВІДКРИТОМУ УНІВЕРСИТЕТІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ

Український відкритий університет післядипломної освіти (УВУПО) – це інноваційна цифрова освітня екосистема неформальної освіти дорослих, що забезпечує їхній особистісний і професійний розвиток відповідно до індивідуальних запитів і потреб. Як і в кожному університеті, основою функціонування відкритого університету є кафедра, але в УВУПО вони віртуальні. Це дозволяє не обмежувати склад кафедри працівниками лише одного закладу, а залучати до команди педагогів із різних закладів і установ освіти, а також фахівців різних галузей. Основна діяльність віртуальних кафедр УВУПО спрямована на забезпечення особистісного і професійного розвитку дорослих.

Сьогодні відбулося перше організаційне засідання нової віртуальної кафедрилайф менеджменту дорослої людини. Незвична назва, проте вона відповідає європейським традиціям якості життя, освіти впродовж життя, безперервного професійного й особистісного розвитку, коли людина сама керує власним життям. Ще одна особливість кафедри - спрямованість на роботу не лише з освітянами, а з широким загалом дорослих людей.

На засіданні виступили ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України Микола Кириченко, доктор філософії, професор, член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України, завідувач новоствореної віртуальної кафедри Олена Пєхота, доктор педагогічних наук, професор, Заслужений діяч науки і техніки України, відмінник освіти України, експерт з питань освіти дорослих, сертифікований тренер-андрагог (DVV International), член експертної групи з Громадського бюджету, член Європейської та Української асоціацій освіти дорослих, голова Громадської ради з питань освіти дорослих при Департаменті праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради, директор Громадської організації «Центр «Європейська освіта дорослих», ініціатор та активний учасник програм розвитку неформальної освіти в м. Миколаєві та Миколаївській області.

Модератором зустрічі була керівник проєкту, директор Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України Тамара Сорочан, доктор педагогічних наук, професор, Заслужений працівник освіти України, експерт з освіти дорослих, тренер-андрагог (DVV International).

Члени новоствореної віртуальної кафедри були ознайомлені з діяльністю Українського відкритого університету післядипломної освіти, особливостями організації освітнього процесу. Також обговорили перспективні напрями роботи віртуальної кафедри, презентували актуальні спецкурси.

Ми впевнені у Перемозі України, а для її розбудови потрібні високоосвічені, активні громадяни, які навчаються впродовж життя.