У БІНПО ПРОДОВЖИВ РОБОТУ ВІДКРИТИЙ  UNIVERSAL-МАРАФОН «СИЛА УКРАЇНИ – У КОЖНОМУ З НАС»

У БІНПО ПРОДОВЖИВ РОБОТУ ВІДКРИТИЙ UNIVERSAL-МАРАФОН «СИЛА УКРАЇНИ – У КОЖНОМУ З НАС»

19 квітня 2022 року на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України продовжив роботу ВІДКРИТИЙ UNIVERSAL-МАРАФОН «СИЛА УКРАЇНИ – У КОЖНОМУ З НАС».

На марафоні зафіксовано понад 115 точок підключення.

У заході взяли участь науково-педагогічні і педагогічні працівники, педагоги закладів професійної освіти, здобувачі вищої освіти, слухачі курсів підвищення кваліфікації і ключові стейкголдери, волонтери із Чернігівської, Дніпропетровської, Київської, Сумської, Черкаської, Житомирської, Миколаївської, Вінницької, Закарпатської, Одеської, Івано-Франківської, Полтавської областей, м. Києва.

Відкрила марафон Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка. Вікторія Вікторівна, повідомила присутнім статистику щодо загиблих і поранених дітей під час війни, економічних збитків, завданих Україні за наслідками російської агресії, починаючи із 24 лютого 2022 року, кількість пошкоджених та зруйнованих закладів освіти. Усім присутнім було запропоновано для перегляду композицію «Україна переможе» (музикантів та акторів Олександра Пономарьова, Михайло Хоми, Тараса Тополі, Євгена Кошового, Юрія Ткача та Петра Чорного), у якій згадано і про вистраждану Бучу, і затоплення російського крейсера, і Чорнобаївку. Композиція була створена з метою підтримки переможного духу наших співвітчизників, віри в силу українського народу та його стійкість, адже в умовах війни це є запорукою перемоги. Тож тримаємо наш переможний освітянській стрій!

Модераторка Ірина КУЧЕРАК, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін БІНПО, виступила з майстер-класом «Навчаємось під час війни: корисні посилання, лайфхаки, можливості». У простій та доступній формі було продемонстровано практичні варіанти відповідей на особливо актуальні тепер для кожного учасника освітнього процесу питання: Чи можливо навчатися під час війни? І чи це доцільно робити? Якими ресурсами можна скористатися на час воєнного стану? Які із них безкоштовні, умовно безкоштовні та платні?

Модераторка Віра ХАРАГІРЛО, старша викладачка кафедри педагогіки, психології та менеджменту БІНПО, провела майстер-клас з теми: «Використання здоров’язбережувальних технологій в освітньому процесі». Було обґрунтовано актуальність збереження  здоров’я в умовах війни, розглянуто сутність поняття здоров’я та його складників, принципи державної політики у сфері безпеки і охорони здоров’я, розкрито шляхи використання технологій в закладах професійної освіти. Модераторка запропонувала діагностичні вправи, які сприяють покращенню емоційного стану людини.

Повний виступ модераторів марафону доступний для перегляду на ютуб-каналі БІНПО за посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=W-MwC27FdK8.

Інформація про всі майстер-класи в межах ВІДКРИТОГО UNIVERSAL-МАРАФОНУ «СИЛА УКРАЇНИ – У КОЖНОМУ З НАС» є доступною для перегляду та ознайомленню на офіційному сайті Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти: https://cutt.ly/6F9muXj.

Ми працюємо для Вас та заради перемоги України!