У БІНПО ВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ: «ТАКІ РІЗНІ ІСТОРІЇ УСПІХУ» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ДРУГОГО (МАГІСТЕРСЬКОГО) РІВНЯ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 073 МЕНЕДЖМЕНТ

У БІНПО ВІДБУЛАСЯ ГОСТЬОВА ЛЕКЦІЯ: «ТАКІ РІЗНІ ІСТОРІЇ УСПІХУ» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ДРУГОГО (МАГІСТЕРСЬКОГО) РІВНЯ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 073 МЕНЕДЖМЕНТ

26 вересня 2022 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулася гостьова лекція на тему: «Такі різні історії успіху…». Гостьова лекція відбулась у рамках наукового співробітництва та взаємообміну досвідом БІНПО із Національним університетом «Києво-Могилянська академія».

Участь у заході взяли участь науково-педагогічні працівники Інституту, у тому числі члени проєктних груп освітньо-професійних програм «Управління навчальним закладом» та «Адміністративний менеджмент», а також здобувачі освітнього ступеня «магістр» спеціальності 073 Менеджмент.

Гостьову лекцію провела Лідія Горошкова, докторка економічних наук, професорка кафедри екології Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Участь у гостьовій публічній лекції взяли представники близько 12 вітчизняних закладів вищої освіти, серед яких: Кременчуцький національний університет імені Михайла Остроградського, Національний університет «Дніпровська політехніка», Запорізький національний університет, Національний університет «Запорізька політехніка», Національний університет «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова, Національний університет харчових технологій, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Хмельницький національний університет; Одеський державний екологічний університет, Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України, ДПТНЗ «Дніпровський центр професійної освіти».

Мета публічної лекції «Такі різні історії успіху...»: проаналізувати шлях до успіху деяких видатних особистостей ХІХ та ХХ століття.

Це відомі топ-менеджери, до яких повною мірою відноситься вислів Уїнстона Черчиля: «Успіх – це вміння рухатись від невдачі до невдачі, не втрачаючи ентузіазму». Андрій Шептицький – монах, підприємець, бізнес-тренер, один з найуспішніших інвесторів Європи; відомі постаті у сфері автомобілебудування – Фердинанд Порше, Генрі Форд, Лі Якокка, Август Хорьх, Таїті Оно; винахідник, інженер Ісаак Зінгер; окремі відомі постаті, які працюють у Кремнієвій долині: один з її засновників – Вільям Шоклі, Білл Хьюлетт і Дэйв Паккард – засновники Hewlett-Packard; Роберт Нойс та Гордон Мур – засновники Intel; Стів Джобс і Стів Возняк – засновники Apple; Facebook та його засновники Марк Цукерберг, Едуардо Саверін, Дастін Московіц і Кріс Х’юз; українці в Кремнієвій долині – Макс Левчин, Ян Кум, Юрій Фрайман, Антон Головаченко. Не залишились поза увагою лекторки і успіхи  Коко Шанель (Габрієль Бонер Шанель) – жінки-революціонерки у сфері моди. 

Після закінчення лекції здобувачі освіти мали змогу поставити запитання та отримати вичерпні відповіді за тематикою гостьової лекції.

Науково-педагогічні працівники та здобувачі БІНПО вдячні Лідії Анатоліївні за можливість перейняти науковий досвід, отримати нові корисні ідеї й нагоду замислитися над вічними та актуальними цінностями людини на її шляху до успіху.