У ЦЕНТРАЛЬНОМУ ІНСТИТУТІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ЗАВЕРШИЛИСЯ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

У ЦЕНТРАЛЬНОМУ ІНСТИТУТІ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ЗАВЕРШИЛИСЯ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ

Упродовж 2023 року, з метою професійного розвитку науково-педагогічних працівників в умовах воєнного стану, Центральний інститут післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» здійснював усі необхідні заходи задля забезпечення належного проходження курсів підвищення кваліфікації.

У цей складний для нашої країни рік науково-педагогічні і педагогічні працівники ЦІПО проявили активну громадянську позицію. Окрім основної педагогічної діяльності, вони допомагали армії і ЗСУ, надавали психологічну підтримку, самі навчалися у дистанційному форматі на курсах підвищення кваліфікації та опанували нові знання та уміння для використання у подальшому на практиці.

У 2023 році у Центральному інституті післядипломної освіти здійснили навчання на курсах підвищення кваліфікації державним коштом та отримали свідоцтва 2970 слухачів (112 груп). З них:

  • керівні та науково-педагогічні працівники закладів вищої освіти364 особи;

  • керівні та науково-педагогічні працівники закладів післядипломної педагогічної освіти – 171 особа;

  • керівні та педагогічні працівники закладів фахової передвищої освіти 112 осіб.

  • керівні та педагогічні працівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти – 291 особа

  • керівні та педагогічні працівники закладів позашкільної освіти – 26 осіб;

  • керівні та педагогічні працівники центрів професійного розвитку педагогічних працівників, методичних центрів – 68 осіб;

  • керівні та педагогічні працівники психологічних служб – 86 осіб;

  • навчались за тематичними та авторськими курсами – 1852 особи.

Крім державного замовлення, у ЦІПО упродовж 2023 року пройшли курси підвищення кваліфікації 271 слухач за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

У результаті співпраці з Національним агентством державної служби на умовах державного контракту у 2023 році організовано підвищення кваліфікації 325 державних службовців та надано освітню послугу 20 держслужбовцям за кошти фізичних та/або юридичних осіб.

Навчання здійснювалося із використаннямдистанційних технологій. Зокрема, заняття проходили на онлайн-платформі https://bbb.uem.edu.ua та містили різні форми роботи: тематичні зустрічі, семінарські та практичні заняття, лекції тощо.

До освітнього процесу були залучені досвідчені професори та доценти кафедр ЦІПО. Навчальні програми містили актуальні питання щодо основ професійної діяльності, розглядалися конкретні приклади із практики також слухачам надавалась постійна психологічна підтримка.

Кратори-тьютори груп постійно здійснювали координацію роботи слухачів. Зокрема, відбувався науково-методичний супровід освітньої діяльності слухачів, супровід та контроль виконання запропонованих завдань та авторських творчих підсумкових робіт.

За час проходження курсів, слухачі окрім занять, брали участь у масових заходах та обмінювалися практичним досвідом. Підсумком навчання на курсах підвищення кваліфікації був публічний захист випускних робіт. Усі представлені до захисту випускні роботи були гідно захищені. На захисті слухачі проявили свої ораторські здібності та ознайомили учасників курсів зі своїми авторськими науковими доробками.

Варто відзначити відгуки, які залишають слухачі в анкетах зворотного зв’язку. Зокрема, під час проведеного опитування учасники курсів відмітили якісну організацію освітнього процесу, професіоналізм, відкритість, готовність до співпраці, створення сприятливого клімату для навчання та реалізації можливостей для обміну власним досвідом.

Також надійшли подяки від організацій та закладів на ім’я ректорату, директорату, кафедр, структурних підрозділів, задіяним в організації підвищення кваліфікації та особисто науково-педагогічним працівникам за якісну організацію курсі та високий професіоналізм при проведенні лекцій, тематичних, семінарських та інших видів занять.

Приємно відзначити, що слухачі виявили бажання продовжити в міжкурсовий період співпрацю з нашим Університетом, яка, на їхню думку, сприятиме подальшому зростанню слухачів, впровадженню новітніх інноваційних технологій в освітній процес.

Випускникам, які успішно завершили навчання на курсах, видані свідоцтва про підвищення кваліфікації державного зразка.

Шановні колеги, дякуємо за довіру! Ми переконані, що здобуті на курсах знання ви не лише примножите, а й уміло застосуєте на практиці. Бажаємо вам добра, творчих успіхів, мирного неба, міцного здоров’я та найшвидшої перемоги України!