УЧАСТЬ БІНПО У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКОМУ ФОРУМІ «STEM AND FEM»

УЧАСТЬ БІНПО У ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ ІНФОРМАЦІЙНО-ПРОСВІТНИЦЬКОМУ ФОРУМІ «STEM AND FEM»

20 жовтня 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у Всеукраїнському інформаційно-просвітницькому форумі «STEM AND FEM».

Організатори форуму – Донецький державний університет внутрішніх справ, Національний центр «Мала академія наук України», Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти», провідні наукові установи, експериментальні заклади – лідери освіти, наукові школи й громадські об’єднання України.

Модераторка форумуОльга Кузьменко, учена секретарка секретаріату Вченої ради Донецького державного університету внутрішніх справ, докторка педагогічних наук, професорка.

Місія онлайн заходу: обговорення актуальних питань проблем науковиць в реаліях війни в Україні щодо їхнього розвитку, досягнень та успіху; подолання кризових ситуацій та гендерних стереотипів; популяризація наукової діяльності серед молоді.

Форум включав напрями дискусій, на яких виступали визнані фахівці з STEM-галузей:

  • Жінки в STEM: аспекти кар’єрного зростання в реаліях сьогодення;

  • Молодь та STEM: мотивація до успіху;

  • Минуле, теперішнє, майбутнє в контексті STEM;

  • Жінка в цифровому просторі: STEM and digital soft skills;

  • Роль жінки-лідерки в розвитку українського суспільства: аспект науки-освіти-бізнесу.

Участь в онлайн-конференції взяли науково-педагогічні працівники кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін та здобувачі освіти за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки ОП «Педагогіка вищої школи».

Усеукраїнський інформаційно-просвітницький форум «STEM AND FEM» став важливою подією для розширення світогляду та популяризації науки та технологій серед жінок, а також сприяв підтримці та розвитку жіночих ініціатив у STEM-галузях.

Форум створив чудову можливість для обміну досвідом і контактів з іншими учасниками, особливо з жінками, які працюють у STEM-сферах.

Студенти БІНПО мали змогу встановити цінні звязки і отримати можливість співпрацювати над майбутніми проєктами.

Науково-педагогічні працівники БІНПО також взяли участь у декількох тематичних обговореннях, на яких обговорювалися актуальні питання щодо ролі жінок у науці та технологіях, трендах сучасної освіти.

Форум надав багато нових знань, натхнення і мотивації для подальшої роботи в STEM-галузі та став важливим кроком у підтримці жіночих ініціатив та створенні більш рівних умов для жінок у STEM-сферах.

Усеукраїнський інформаційно-просвітницький форум «STEM AND FEM» став надзвичайно корисним та важливим для популяризації STEM-галузей серед жінок.

Колектив БІНПО висловлює щиру подяку за чудово проведений захід. Впевнені, що ця подія має великий потенціал для подальшого розвитку і змін в українському STEM-співтоваристві.