УЧАСТЬ БІНПО В ГЛОБАЛЬНІЙ ЛЕКЦІЇ РАЙМОНДА О. ЛУЦЬКИ «ЦИФРОВІ СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ ТА ЗАКОНОДАВСТВО США»  (ПІВДЕННА КАЛІФОРНІЯ)

УЧАСТЬ БІНПО В ГЛОБАЛЬНІЙ ЛЕКЦІЇ РАЙМОНДА О. ЛУЦЬКИ «ЦИФРОВІ СОЦІАЛЬНІ МЕРЕЖІ ТА ЗАКОНОДАВСТВО США» (ПІВДЕННА КАЛІФОРНІЯ)

07 вересня 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у глобальній лекції Раймонда О. Луцьки, ад’юнкт-викладача Школи комунікації та журналістики Університету Південної Каліфорнії в Анненберзі, із теми: «Цифрові соціальні мережі та законодавство США». Організатор – Ukraine Global Faculty.

Участь у лекції взяли науково-педагогічні працівники кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін (професор Оксана Линчак, доцент Олена Юденкова, старші викладачі Андрій Геревенко, Ольга Лебідь) та здобувачі освіти за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки.

Мета лекції: розглянути основні положення законодавчої бази щодо створення та підтримки соціальних мереж, а також обговорити, як соціальні мережі впливають на життя суспільства.

З моменту появи Інтернету правова база, яка підтримує (і захищає) соціальні мережі, щосили намагалася не відставати. У ході лекції спікер звернув увагу на такі складники проблеми:

  • Конституція США та базові поправки, що впливають на дію норми «Про свободу слова»;

  • зміст контенту на цифрових платформах та вплив на нього держави через законодавчу базу;

  • регуляторні політики впливу законодавчої бази США на цифрові соціальні мережі;

  • фейки як неправдиві новини та правові наслідки їх застосування;

  • особливості обмеження доступу до порнографії та спонукання до підвищення контенту з етики й моралі;

  • механізми модерації контенту третіх осіб на різних цифрових платформах та правові наслідки для володільців ресурсної бази;

  • унеможливлення мови ненависті на цифрових платформах;

  • право на видалення «цифрових слідів» та будь-якої інформації з персональними даними, даними щодо геолокації, законність відмови від автоматичного заповнення онлайн анкетних даних;

  • заборона соціальної мережі тік-току на урядових пристроях працівників, що є певним обмеженням свободи слова за професійною діяльністю, а з іншої служить захистом державної таємниці.

Раймонд О. Луцьки окрему увагу свого виступу присвятив аспектам інформаційної безпеки в Україні під час агресивної війни.

Лекція Раймонда О. Луцьки викликала надзвичайну зацікавленість у всіх присутніх, оскільки США відіграють основоположну роль у нормуванні законодавства на цифрових горизонтах.

Щиро дякуємо модератору та організаторам лекції за актуальну та корисну інформацію!