УЧАСТЬ БІНПО В МІЖНАРОДНОМУ ПРОЄКТІ «КРИЛА»

УЧАСТЬ БІНПО В МІЖНАРОДНОМУ ПРОЄКТІ «КРИЛА»

14 лютого 2024 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України взяли участь у зустрічі з представниками проєкту «КРИЛА», що впроваджується за підтримки Уряду Канади.

Мета проєкту: посилити економічну безпеку і покращити економічне благополуччя жінок та найбільш вразливих груп населення. Партнерами у впровадженні Проєкту «Крила»є ВБО «КОНВІКТУС Україна», БО «Світло Надії», Фонд «Горіховий Дім».

Проєкт працює у Львівській, Харківській, Київській та Полтавській областях, охоплює  4 ОТГ та обласний центр в кожному регіоні (усього 20 територій). У рамках Проєкту 3 000 жінок отримують підтримку.

У заході взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну та педагогічні працівники навчального відділу Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України: викладачки Анастасія Костина, Анна Кривобок, завідувачка навчального відділу Марина Князєва.

Модератори заходу: Юлія Царевська, менеджерка проєкту Крила в Київській та Харківській областях; Юлія Козак, місцева координаторка проєкту у Білоцерківській громаді; Ігор Коцюба представник  ВБО «Конвіктус Україна»: «Стійкість: відновлення психосоціального благополуччя».

У рамках заходу відбулася панельна дискусія «Результати проєкту, які стають запорукою сталості». Під час дискусії були обговорені такі питання: «Які можливості для жінок?»; «Де шукати нові можливості?»; «Як використовувати ресурси міжнародних партнерів на благо жінки, родини, громади?»; «Навчання за ваучером та можливість отримати гранти на втілення власних ідей».

Представниками Білоцерківської громади запропоновано проєкти, реалізація яких передбачає підтримку сільських жінок, жінок з інвалідністю, жінок, які постраждали від ґендерно зумовленого насильства, жінок, які звільнилися з місць позбавлення волі, жінок, які живуть з ВІЛ, жінок, які постраждали від конфлікту.

Науково-педагогічні працівники БІНПО щиро вдячні організаторам та спікерам за цікавий досвід! Бажаємо ефективної роботи та процвітання!