УЧАСТЬ ДОЦЕНТА ОКСАНИ ДУБІНІНОЇ У ПРОГРАМІ МІЖНАРОДНОГО ФОРУМУ В МЕЖАХ МІЖНАРОДНОГО НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОГО СТАЖУВАННЯ «МЕХАНІЗМИ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ В УМОВАХ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРОСТОРУ»

УЧАСТЬ ДОЦЕНТА ОКСАНИ ДУБІНІНОЇ У ПРОГРАМІ МІЖНАРОДНОГО ФОРУМУ В МЕЖАХ МІЖНАРОДНОГО НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНОГО СТАЖУВАННЯ «МЕХАНІЗМИ ТРАНСФОРМАЦІЇ ОСВІТНІХ ТЕХНОЛОГІЙ В УМОВАХ ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО ПРОСТОРУ»

У період з 01 по 26 січня 2024 року Оксана Дубініна, професор кафедри публічного управління та проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяла участь у міжнародному науково-педагогічному стажування «Механізми трансформації освітніх технологій в умовах інтеграції України до європейського простору» на базі Akademia Nauk Stosowanych Wincentego Pola w Lublinie (Республіка Польща).

Метою стажування було визначено:

  • ознайомлення з історією розвитку Akademia Nauk Stosowanych Wincentego Pola w Lublinie та особливостями реалізації освітніх програм, вивчення існуючих освітніх моделей Республіки Польща;

  • вивчення системи психосоціальної підтримки дітей в умовах інтеграції до європейського освітнього простору;

  • вивчення моделей міжкультурних і транскультурних комунікативних освітніх процесів;

  • ознайомлення з досвідом використання освітніх інновацій: створення сучасного ефективного уроку, забезпечення інформаційного обміну та розширення наукових контактів, поглиблення співпраці в академічній та науковій галузі між Україною та Республікою Польща.

Завершаючи кроком міжнародного науково-педагогічного стажування стала участь Оксани Дубініної у міжнародному форумі за темою стажування. Під час форуму професор кафедри публічного управління та проектного менеджменту Оксана Дубініна презентувала доповідь на тему «Реалізація моральних цінностей як фактор розбудови школи: особливості дослідження серед учнів польських та українських шкіл», що стало початком реалізації спільного проєкту між партнерами ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН, Люблінським католицьким університетом імені Іоанна Павла ІІ та Akademia Nauk Stosowanych Wincentego Pola w Lublinie нового проєкту «Urzeczywistnianie wartości moralnychjako czynnik budowania szkoły będącej miejscem azylu (Badania wśród uczniów szkół Polskich i Ukraińskich)».

Також, під час участі у стажуванні відповідно до програми та на умовах співпраці між Akademia Nauk Stosowanych Wincentego Pola w Lublinie, Instytut rozwoju edukacji i nauki «Wiedza» (Республіка Польща) та ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН професор кафедри публічного управління та проектного менеджменту Оксана Дубініна надавала наукові консультації керівникам закладів загальної середньої освіти щодо підготовки науково-методичними матеріалами за темою стажування.

Щиро дякуємо польським партнерам за надану можливість вивчення досвіду організації освітнього процесу Akademia Nauk Stosowanych Wincentego Pola w Lublinie, Zespół Szkół Ekonomicznych im. A. i J. Vetterów w Lublinie, Szkoła Podstawowa nr 24 im. Partyzantów Lubelszczyzny w Lublinie та можливостей удосконалення фахових компетентностей викладача таких як: здатність до інноваційної діяльності у сфері освіти; здатність оперувати інформаційно-комунікаційними та цифровими технологіями в науково-педагогічній діяльності; здатність до міжкультурної взаємодії в умовах інтеграційних процесів на засадах партнерства; здатність до рефлексії та професійного розвитку.