УЧАСТЬ ПЕРШОКУРСНИКІВ ННІМП В АКЦІЇ «ДЕРЕВО ПЕРЕМОГИ УМО»

УЧАСТЬ ПЕРШОКУРСНИКІВ ННІМП В АКЦІЇ «ДЕРЕВО ПЕРЕМОГИ УМО»

13 вересня 2023 року у Державному закладі вищої освіти «Університет менеджменту освіти» НАПН України у межах президентської програми «Зелена країна» проведено акцію «Дерево перемоги УМО». Традицію висадки дерев на території навчального закладу започаткували студенти-першокурсники Навчально-наукового інституту менеджменту та психології, які нещодавно поповнили університетську родину і навчаються за спеціальністю «Менеджмент», «Економіка» та «Підприємництво і торгівля».

Молодіжну ініціативу підтримали ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти», доктор філософії Микола Кириченко, в.о. проректора з наукової роботи та цифровізації, кандидат історичних наук, доцент Інна Отамась та завідувач кафедри економіки, підприємництва та менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Бурлаєнко.

Ректор Микола Кириченко привітав студентів з початком студентського життя та зазначив, що незважаючи на війну, колектив Університету спільно зі студентською молоддю бере на себе відповідальність за збереження природи, тому потрібно й надалі висаджувати дерева – символи миру та вдячності Збройним Силам України за можливість навчатися у такі складні для країни часи.

Першокурсники разом з керівниками Університету висадили дерево калини, яка з давніх давен є символом загартованості українського народу. Адже назва калини походить від слова «калити», тобто «загартовувати».

Ректор Університету Микола Кириченко запросив студентів до ректорату, де познайомив їх із історією закладу, його символікою, здобутками та традиціями. Студенти відвідали бібліотеку Університету, ознайомились з експонатами книжкової виставки «Університет менеджменту освіти» НАПН України: історія та сучасність». Директор наукової бібліотеки Вероніка Кемпе презентувала студентам наукові публікації президента НАПН України Василя Кременя, ректора ДЗВО «УМО» Миколи Кириченка та науковців-викладачів Університету. Фахівці наукової бібліотеки привернули увагу першокурсників до багатства фонду бібліотеки виданнями з історії, традицій, культури та мистецтва українського народу.

В.о. проректора з наукової роботи та цифровізації Інна Отамась привітала першокурсників, запросила їх долучитись до наукової діяльності Університету, запропонувала брати активну участь у студентських конференціях та інших науково-практичних заходах, а також побажала успіхів у навчанні.

На згадку про участь у акції «Дерево перемоги УМО» та дружню атмосферу й підтримку під час знайомства з адміністрацією закладу освіти студенти отримали невеличкі сувеніри.