В УМО ВІДБУВСЯ ВИПУСК ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) РІВНЯ

В УМО ВІДБУВСЯ ВИПУСК ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) РІВНЯ

28 липня 2022 року в ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулося урочисте зібрання з нагоди випуску здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня Навчально-наукового інституту менеджменту та психології.

Церемонія вручення дипломів пройшла в змішаному форматі в конференц-залі ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України з урахування безпеки життя і здоров’я всіх учасників дійства.

На свято завітали випускники-бакалаври, батьки, друзі, викладачі та члени ректорату, продемонструвавши незламність духу і силу характеру під час війни. У залі панувала тепла, привітна та дружня атмосфера, не зважаючи на хвилювання наймолодших учасників свята.

ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України цьогоріч випустив зі стін рідної alma mater 58 здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальностями: 053 «Психологія», 051 «Економіка», 076 «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність», 073 «Менеджмент»; за освітньо-професійними програмами: «Управління персоналом та економіка праці»; «Психологія»; «Менеджмент»; «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність».

Змішаний формат урочистої події було обрано із урахуванням військового стану в Україні та на прохання тих випускників-бакалаврів, які перебувають в особливо небезпечних регіонах країни, далеко за її межами або у лавах ЗСУ та ТО. Цей випуск для всіх учасників освітнього процесу особливий, адже він є першим воєнним випуском незалежної України та в історії Університету. Доля розкидала наших викладачів та випускників по всьому світу, але всі вони були разом подумами у цій святковій залі.

Модерувала захід директорка ННІМП, кандидатка педагогічних наук, доцентка Тетяна Рожнова.

Традиційно урочисте зібрання було відкрито гімном України та хвилиною мовчання, як символ вшанування пам’яті загиблих українських Героїв за незалежність та свободу нашої держави України.

Першим вітальне слово випускникам-бакалаврам проголосив ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти», доктор філософії, професор кафедри філософії і освіти дорослих, член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України ‑ Микола Кириченко, який у своїй промові засудив РФ, як країну агресора, яка 24 лютого 2022 року розпочала війну проти незалежної України. Ректор Микола Кириченко зазначив, що «всі освітяни та студенти Університету менеджменту освіти сьогодні є учасниками єдиного освітньо-наукового фронту, який прикладає максимум зусиль задля перемоги над ворогом. Нехай у цей не простий для країни час кожен із вас зробить особистий внесок в перемогу та процвітання нашої держави. Тож бажаю вам кар’єрних злетів, особистих перемог, добробуту, достатку, мирного неба, рішуче йти до здійснення задуманого. Виражаю впевненість, що кожен із вас зможе реалізувати накопичені за роки навчання знання і вміння та знайти власну подальшу професійну траєкторію, яка обов’язково приведе до здійснення мети та мрії задля перемоги та процвітання України. Натхнення вам, наполегливості, професійних здобутків, особистих перемог, реалізації задумів і творчих планів! Божого вам благословення, щедрої долі, вірних друзів, наснаги та невичерпної енергії! І в розпал вступної кампанії, запрошуємо вас продовжити навчання в нашому Університеті на другому (магістерському) рівні освіти. І надалі наближаємо нашу перемогу разом!»

Проректорка з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків ДЗВО «Університет менеджменту освіти», докторка педагогічних наук, професорка Наталія Муранова проголосила промову, присвячену випускникам-бакалаврам зазначивши, що «…прийшов час підвести підсумки своїх перших здобутків, прийняти рішення щодо подальшої власної долі. Хтось продовжить навчання в стінах рідної alma mater, а хтось уже завтра прикладе всі зусилля для розбудови нашої країни задля її економічного процвітання. Не зважаючи на карантинні обмеження, воєнний стан науково-педагогічні та педагогічні працівники Університету менеджменту освіти прагнули створити комфортні умови для навчання в змішаному форматі та забезпечити якість освіти для здобувачів. Наше свято проходить в надскладних умовах для країни. Йде війна, яка розстріляла наше життя і забрала спокійний сон! Україна бореться за свою свободу і незалежність! Ми безмежно вдячні воїнам ЗСУ, які через біль і виснаження боронять наше життя, які вселяють у кожного з нас віру в Україну, віру в перемогу!». Наталія Петрівна, звертаючись до молоді, побажала їм «фокусуватися на рухові вперед, на власних досягненнях, на тому, що вже зроблено і що обов’язково має бути зроблено у майбутньому; вірити у власні сили, бути вільними і сильними!».

Провівши церемонію перекидання «китиць» на «конфедератках», після гімну студентів Gaudeamus, вітаючи випускників директорка ННІМП Тетяна Рожнова підкреслила, що «кожен випускник є неординарним та яскравим як особистість, і є гордістю нашого Університету».

Бакалаврів також привітали: докторка психологічних наук, професорка – Олександра Брюховецька; завідувачка кафедри економіки, підприємництва та менеджменту ННІМП, кандидатка педагогічних наук, доцентка Тетяна Бурлаєнко; старший викладач кафедри економіки, підприємництва та менеджменту ННІМП Тетяна Мельник.

Хвилюючим і довгоочікуваним дійством було вручення дипломів, на яке було запрошено ректора Університету Миколу Кириченка.

Випускники подякували ректорату, директорату, викладачам та співробітникам Університету за неоціненний вклад у їх професійне майбутнє та виразили готовність продовжити навчання на магістерських освітньо-професійних програмах.

Учасники зібрання в цілому засудили збройну агресію РФ проти України, розв’язання повномасштабної війни, грубе порушення принципів і норм міжнародного права щодо суверенітету і територіальної цілісності України, геноциду українського народу. Науковці, викладачі та випускники висловили рішучу підтримку Україні, всьому народу, ЗСУ та політичному керівництву нашої держави в боротьбі з російськими загарбниками.

На згадку про цю значущу подію було зроблено безліч світлин.

Дорогі випускники-бакалаври! Нехай ваша дорога життя буде легкою та цікавою, сповненою захоплюючих пригод, неймовірних відкриттів і неперевершених звершень. Хай особисті надбання та скарби душі – доброта, щирість, совість – допоможуть впевнено досягати нових вершин професійної майстерності.

Бажаємо Вам бути наполегливими, ставити перед собою нові амбітні цілі, правильно визначати життєві пріоритети. Сміливо йти на зустріч власної мети! Жити, творити, перемагати! Шанувати рідну alma mater, своїх батьків та викладачів! Любити і поважати один одного! Любити Україну!

Слава Україні!