ВЕБІНАР «ЦИФРОВІ ЕКСПІРІЄНС-ТЕХНОЛОГІЇ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІВ В УМОВАХ КРИЗИ» ЗА ПРОГРАМОЮ АКЦІЇ «ПЕРЕМОЖНІ ОБРІЇ ОСВІТИ»

ВЕБІНАР «ЦИФРОВІ ЕКСПІРІЄНС-ТЕХНОЛОГІЇ ПРОФЕСІЙНОГО РОЗВИТКУ ПЕДАГОГІВ В УМОВАХ КРИЗИ» ЗА ПРОГРАМОЮ АКЦІЇ «ПЕРЕМОЖНІ ОБРІЇ ОСВІТИ»

Педагоги, нескорені війною, беруть активну участь у заходах акції «Переможні обрії освіти», започаткованої Центральним інститутом післядипломної освіти, Українським відкритим університетом післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

За програмою акції 26 травня 2022 року відбувся вебінар «Цифрові експірієнс-технології професійного розвитку педагогів в умовах кризи», спікери професор Тамара Сорочан,директор ЦІПО, координатор проєкту «Український відкритий університет післядипломної освіти» та професор Любов Карташова,заступник директора ЦІПО.

Цифрові експірієнс-технології було розглянуто в контексті інноваційних тенденцій сучасної освіти, зокрема, EdTech, що дозволяють представити досвід у поєднанні освітніх і цифрових технологій, зробити його основою професійного розвитку педагогів. У ході вебінару було охарактеризовано поняття досвіду, його класифікацію і методи опрацювання, виокремлено етапи експірієнс-технології. Розглянуто методику створення і використання в освітньому процесі таких цифрових експірієнс-технологій, як кейс, інфографіка, скрайбінг, сторітелінг, діджитал-хаб тощо. Слухачі виконали практичні завдання, активно долучилися до дискусії.

У вебінарі взяли участь близько 70 педагогів,які представляли заклади освіти й мистецтва різного типу і рівня, методичні установи з м. Києва, Київської, Херсонської, Одеської, Миколаївської, Львівської, Сумської, Харківської, Чернівецької, Чернігівської, Хмельницької, Черкаської, Донецької, Луганської, Запорізької, Волинської, Дніпропетровської, Одеської областей, а також з Університету Коменського (м. Братислава, Словацька республіка).

Рефлексія учасників вебінару з чату.

Надія Любченко: «Дякую, шановна Тамаро Михайлівно! Сьогодні питання щодо роботи з досвідом професіонала саме Вами актуалізовано на сучасному етапі розвитку освіти. У минулому ті банки передового досвіду освітян були створені, але проблема організації роботи з досвідом людини (за всіма типами) не була адаптована до нових умов, процесів реформування освіти. Тому Експірієнс технології та розуміння етапів їх упровадження - на часі! Дякуємо за змістовну наукову доповідь!».

Надія Любченко: «Дякую, шановна Любове Андріївно! Захопили завданнями, долучили нас до спільної роботи, змістовно, інтерактивно й корисно!».

Коврига Олена Сергіївна: «Дякую, за наукову та структуровану доповідь!».

Волярська Олена: «Дякую, дуже цікаво і сучасно».

Захарчук Інна:«Щиро дякую нашим спікерам за продуктивну, цікаву та змістовну подачу матеріалу!»

Лопакова Олена Миколаївна:«Дякую за змістовний та корисний вебінар!».

Мураховська Кристина: «Дякую за сьогоднішню зустріч та потрібну інформацію».

Коврига Олена Сергіївна: «Щиро дякую за професійний досвід!».

Науменко Анна: «Щиро вдячна за змістовний та дуже інформативний вебінар!».

Дадонова Олеся: «Дякуємо за цікаві, змістовні заходи!».

Галина Петрик: «Велика подяка організаторам і спікерам за чудовий захід. До зустрічі!».

Світлана Макаренко: «Щиро дякуємо за розміщення ваших семінарів у широкому доступі! Дуже зручно для подальшого використання!».

Супрун В’ячеслав: «Цікаво та актуально. Вебінар є практично цінним, супроводжується корисними методичними порадами, презентаційними і відеоматеріалами. Дякуємо Тамарі Михайлівні і Любові Андріївні за сьогоднішній обмін досвідом та за можливість долучитися до власних творчих напрацювань, збагатитися новини знаннями, які є актуальними для воєнного стану. Хай щастить!»

Ігор Федь: «Дякуємо за корисні посилання».