ВИДАНО МОНОГРАФІЮ «НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ: 1992-2022 РР.»

ВИДАНО МОНОГРАФІЮ «НАЦІОНАЛЬНА АКАДЕМІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ НАУК УКРАЇНИ: 1992-2022 РР.»

Видано монографію «Національна академія педагогічних наук України: 1992-2022 рр.» до 30-річчя заснування академії. Видання вийшло за загальною редакцією академіка НАН України, академіка НАПН України В.Г. Кременя.

Монографія містить матеріали, що відображають періоди становлення та розвитку НАПН України, її відділень, наукових установ та їх колективів.

У книзі представлено історичну роль НАПН України у становленні й розвитку національної системи освіти; розкрито дослідницький потенціал; окреслено пріоритети діяльності з наукового і методичного забезпечення національної освіти. Наголошено на першочергових завданнях у сучасних реаліях воєнного стану – захисті суверенітету і територіальної цілісності України, задачах освіти щодо підготовки та виховання громадян в умовах війни та повоєнного відновлення країни, посилення європейської інтеграції. Йдеться про конкретні відповіді педагогіки і психології в умовах світової глобалізації та інших викликів людству.

Видання адресовано освітянам, науковцям, усім, хто опікується функціонуванням і розвитком освіти, її науковим і методичним супроводом, здійснює наукові дослідження та експериментальні розробки в галузі освіти, педагогіки і психології.

У розділі 19 окреслено діяльність Державного закладу вищої освіти «Університет менеджменту освіти» за роки існування.

З монографією можна ознайомитися в Електронній бібліотеці НАПН Україні за посиланням: https://lib.iitta.gov.ua/731806/

Джерело: https://naps.gov.ua/ua/press/releases/2819/