ВІДБУВСЯ ВЕБІНАР «ПРАКТИЧНЕ ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ОСВІТІ»

ВІДБУВСЯ ВЕБІНАР «ПРАКТИЧНЕ ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В ОСВІТІ»

21 квітня 2023 року в Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбувся вебінар «Практичне використання штучного інтелекту в освіті», який пройшов у межах акції «Освітня ватра перемоги».

Спікер вебінаруТетяна Лук’янчикова, аспірантка кафедри відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій.

 

До участі у вебінарі долучились педагоги із закладів освіти м. Києва, Київської, Запорізької, Донецької, Херсонської, Чернігівської, Хмельницької, Черкаської, Івано-Франківської, Миколаївської та інших областей України.

На заході йшлося про використання штучного інтелекту в освітній практиці на прикладі ChatGPT та генератора зображень Dall-e-2. Також було наведено та проаналізовано результати запитів до штучного інтелекту, як для адміністративних потреб (заяви, накази, підготовка педагогічної ради), так і для викладання різних предметів гуманітарного та природничого циклу. Учасники вебінару з різних навчальних закладів України, випробували на практиці можливості ChatGPT, обмінялися власними враженнями щодо його використання, поділилися результатами практичних напрацювань у Google-документі, який залишився у спільному доступі для всіх учасників, а також подякували організаторам акції «Освітня ватра перемоги».