Вісник післядипломної освіти: збірник наукових праць  розміщено на платформі OPEN JOURNAL SYSTEMS

Вісник післядипломної освіти: збірник наукових праць розміщено на платформі OPEN JOURNAL SYSTEMS

Вісник післядипломної освіти: збірник наукових праць розміщено на платформі OPEN JOURNAL SYSTEMS. Це платформа відкритого програмного забезпечення для організації рецензованих наукових видань.

OpenJournalSystems (дослівно з англійської «Відкриті Журнальні Системи», скорочено OJS) – багатожурнальна електронна відкрита журнальна система, програмне забезпечення з відкритим початковим кодом для ведення рецензованих журналів, створене «Public Knowledge Project» та випущене за ліцензією GNU General Public License.

OJS було розроблено для сприяння розвитку рецензованих публікацій з відкритим доступом, надання технічної інфраструктури не лише для презентації в Інтернеті журнальних статей, але і для усього процесу редакційного керування, в тому числі подання статті, кілька-разового рецензування, а також індексації. OJS спирається на осіб, що виконують різні функції, такі, як редактор, директор журналу, рецензент, автор, читач тощо.

Програмне забезпечення є архітектурою з додатками, так як і інші проєкти, що підтримуються спільнотою, такі як наприклад WordPress, що дозволяє легко інтегруватися новим можливостям без необхідності зміни усієї бази коду ядра. Деякі додатки зі складу OJS включають інструменти для полегшення індексації в Google Академія та ubMed Central, додаток, що надає інформаційні потоки RSS/Atom, додаток «COUNTER», що дозволяє вести статистику та формувати звіти й багато іншого. OJS також сумісні з LOCKSS, що допомагає забезпечити постійне архівування та постійний доступ до змісту журналу.

Для поліпшення взаємодії з читачем, в PKP розроблено ряд інструментів для читання (Reading Tools), які забезпечують доступ до відповідних досліджень, історій у ЗМІ, державної політики тощо у бази даних відкритого доступу.

Серію «Педагогічні науки». Посиланняhttp://ojs.uem.edu.ua/index.php/vpo

Серію «Соціальні та поведінкові науки». Посилання: http://ojs.uem.edu.ua/index.php/spn

«Управління та адміністрування». Випуски: з 1(30) по 9(38) включно.

Посилання: http://ojs.uem.edu.ua/index.php/uad (подальші випуски серії перенесено з 1 листопада 2019 року до серії «Соціальні та поведінкові науки).