Виставка картин польських педагогів у Науковій бібліотеці Університету менеджменту освіти

Виставка картин польських педагогів у Науковій бібліотеці Університету менеджменту освіти

Наукова бібліотека Університету менеджменту освіти у березні-серпні 2017 року мала можливість презентувати картини польських педагогів, які люб’язно були надані зарубіжними колегами у рамках угоди про міжнародну співпрацю.

На виставці були представлені роботи педагогів-художників з різних вищих навчальних закладів Польщі: Педагогічного університету імені Комісії національної освіти у Кракові, Академії витончених мистецтв у Кракові, Гданського університету, Академії образотворчих мистецтв у Познані.

Користувачі Наукової бібліотеки з великою цікавістю ознайомились із творчістю професора Кінги Лапот-Джерви, викладачів-художників Роберта Малошовського, Малгожати Карчмаржик, Яцека Пасічного та аспіранта Каміля Баса.

Професор Кінга Лапот-Джерва (Kinga Lapot-Dzierwa) – автор численних художніх робіт та наукових публікацій з проблем мистецької освіти та арт-терапії, поєднує в собі художню та педагогічну кваліфікацію. Викладає візуальне мистецтво в Академії витончених мистецтв у Кракові. Працювала у Інституті дошкільної та шкільної освіти Педагогічного університету Кракова. У Науковій бібліотеці була представлена робота художниці - «Печворк».

Роберт Малошовський (Роберт Małoszowski) – художник, доцент Інституту школи і дошкільної освіти у Педагогічному університеті Кракова. Автор кількох національних і міжнародних виставок. Основні дослідження: сфера впливу електронних засобів масової інформації на процес художньої творчості дитини; використання комп'ютера у якості інструменту художньої освіти. На виставці демонструвались картини виконані в стилі комп’ютерної графіки.

Малгожата Карчмаржик (Małgorzaty Karczmarzyk) – займається науковими дослідженнями, художньою діяльністю та викладанням. Є наставником, культурним аніматором, автором книг з питань інтерпретації дитячих малюнків. Працює у Гданському університеті. Було представлено 5 карти із циклу «Метаморфози».

Яцек Пасечний (Jacek Pasieczny) – працює на факультеті мистецтв у Педагогічному університеті Кракова та на факультеті архітектури у Академії витончених мистецтв. Проводив дослідження з художньої тематики в Академії образотворчих мистецтв міста Кракова на факультеті живопису. У Науковій бібліотеці було презентовано 2 роботи автора із циклу «Дороги».

Каміль Бас (Kamil Bas) ) – аспірант в галузі образотворчого мистецтва, який навчається на художньому факультеті Педагогічного університету імені Комісії національної освіти у Кракові, магістр мистецтв і міжнародних відносин. На виставці була представлена серія із 5 картин під назвою «Лихоманка».

Надзвичайно креативний погляд польських колег, який був репрезентований у картинах, викликав жваві обговорення і пропозицію щодо створення Майстерні латерального мистецтва для науковців та педагогів Університету менеджменту освіти з метою розширення освітніх пошуків та досліджень.

Співпраця з польськими колегами стала надихаючим мотивом щодо підготовки творчих доробків наших науково-педагогічних працівників з метою презентації їх у польських навчальних закладах.

Плідна співпраця в науково-педагогічній та творчій царині має стати основою для обміну інноваційним досвідом та початком нових спільних проектів.