ВІТАЄМО СТУДЕНТКУ БІНПО З ПЕРЕМОГОЮ У І-ОМУ ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ МИСТЕЦТВ «ДИВОГРАЙ»

ВІТАЄМО СТУДЕНТКУ БІНПО З ПЕРЕМОГОЮ У І-ОМУ ВСЕУКРАЇНСЬКОМУ КОНКУРСІ МИСТЕЦТВ «ДИВОГРАЙ»

Із 21 по 23 квітня 2023 року проходив І-й Всеукраїнський двотуровий конкурс мистецтв «Дивограй». Організаційним комітетом конкурсу виступили: «Смайл Фест» та ТОВ «Творча студія «Мій теплий маєток» за підтримки творчої спілки «Асоціація діячів естрадного мистецтва України», міжнародного радіо Radio Sfera Music, продюсерського центру «Tuaron Management» та за інформаційної підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України.

Мета конкурсу: популяризація української сучасної та народної культури, культурних цінностей та національної пам’яті українського народу за для зміцнення сучасної української ідентичності.

Перше місце у конкурсі в номінації «Образотворче мистецтво» з картиною «Берегиня» посіла Марія Єрмолович, здобувачка І-го курсу магістратури Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки.

Марія Єрмолович створила цілу збірку ілюстрацій, на яких міста нашої країни постають в образах войовничих та багатостраждальних жінок.

На картині «Берегиня» Марія зобразила жінку-Україну, незламну, непохитну, рішучу. Берегиня зображена в національному одязі, на фоні українського прапора. Її погляд рішучий, водночас наповнений безмежної любові до своїх синів і доньок. Загальновідомо, що в сучасній українській культурі берегиня часто описується як стародавня богиня – покровителька дому, дух-захисник або уособлення материнства, жіноцтва. У переносному значенні берегиня –  жінка, що піклується про дім, родину. Символом берегині є родинне багаття, в якому людина знаходить мир, спокій, любов і високу мораль. Берегиня-Мати – у дохристиянських віруваннях – Велика Богиня, голов­на богиня життя, добра й захисту людини від усякого зла, покровителька врожаїв; захисниця оселі, малих дітей від лиха, хвороб, смер­ті.

Марія Єрмолович живе в маленькому місті Тараща, Київської області. Закінчила з відзнакою Національну академію керівних кадрів культури і мистецтв (спеціальність «графічний дизайнер»). Після академії працювала графічним дизайнером, але зрозуміла, що справжнє покликання – бути викладачем. Працює у своєму рідному місті, у центрі позашкільної освіти. У вільний час любить грати на гітарі, співати, в’язати, гратися із своїм домашнім улюбленцем. Найбільше любить розвиватися у своїй професії і в кожному малюнку передає частинку себе.

У 2022 році вступила навчатись у Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України на ОПП «Педагогіка вищої школи».

Своїми професійними досягненнями, здобутками наближає перемогу України.

Колектив Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти пишається своєю талановитою здобувачкою та вітає Марію із перемогою і зичить подальших творчих успіхів задля збереження і примноження наших традицій та нашої культури!